Novi film o Godzilli i Kongu zaradio nevjerovatan iznos prvog vikenda prikazivanja

0
Radiosarajevo.ba
Novi film o Godzilli i Kongu zaradio nevjerovatan iznos prvog vikenda prikazivanja
Foto: IMDb / 'Godzilla x Kong: Novo carstvo' treći ovogodišnji film po zaradi

U kina diljem svijeta stigla je najnovija borba titana u filmu Godzilla x Kong: Novo carstvo (Godzilla x Kong: The New Empire) i u samo tri dana zaradila je nevjerovatnih 194 miliona dolara (356.53 miliona KM).

Ovom zaradom Godzilla x Kong već je treći ovogodišnji film po zaradi i nalazi se iza Kung Fu Pande 4 koja je zaradila 347 miliona (637.72 miliona KM) nakon četiri sedmice u kinima te Dine: Drugi dio koja broji također fantastičnih 626 miliona dolara (1,15 milijardi KM) nakon pet sedmica prikazivanja.

Titani su se ponovno pokazali uspješnim na međunarodnoj razini gdje su od 194 miliona (356.53 miliona KM) zaradili 114 miliona (209.51 miliona KM) sa 64 tržišta (prednjači naravno Kina s 44 miliona/88,8 miliona KM). No, zarada u Sjevernoj Americi također nije loša s obzirom na to da je 80 miliona (147 miliona KM) u početnom prikazivanju premašilo sva očekivanja.

Bećirović u Kairu pozvao egipatske investitore da ulažu u BiH: Jačat ćemo ekonomske veze

Bećirović u Kairu pozvao egipatske investitore da ulažu u BiH: Jačat ćemo ekonomske veze

"Samo smo publici htjeli dati nešto jako zabavno. Niko nema kristalnu kuglu. Sve što možemo jest nadati se i sanjati. Vidjeti ovakav rezultat na globalnoj razini stvarno vam daje odličan i uzbudljiv osjećaj", rekla je producentica filma Mary Parent.

Adam Wingard režirao je Novo carstvo nakon Godzilla vs. Kong iz 2021. koja je bila jedan od prvih uspješnica u pandemiji, a radnja nam ovaj put donosi saradnju Konga i Godzille koji se moraju suočiti s tajanstvenom prijetnjom koja bi mogla uništiti planet. Film sa sobom nosi i priličnu cijenu od 135 miliona dolara (248.10 miliona KM) samo za produkciju tako da će biti potrebna zbilja visoka zarada u kinima da bi bio profitabilan.

U glavnim ulogama su Dan Stevens, Rebecca Hall, Rachel House, Brian Tyree Henry, Kaylee Hottle, Alex Ferns i Fala Chen.

Scenarij potpisuju Terry Rossio, Simon Barrett i Jeremy Slater.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije