Spin-off serija 'Godzille' oduševila kritičare, nazivaju je epskom

1
Radiosarajevo.ba
Spin-off serija 'Godzille' oduševila kritičare, nazivaju je epskom
Foto: IMDb / Monarch: Legacy of Monsters stiže 17. oktobra

Monarch: Legacy of Monsters nova je serija s Kurt Russellom u glavnoj ulozi koja stiže na Apple TV+ 17. oktobra.

Zapravo, radi se o spin-offu Godzille, a prati članove porodice koji kreću očevim stopama kako bi otkrili porodičnu poveznicu s tajnom organizacijom Monarch.

Glavnu ulogu, pored Kurta Russella, tumači i njegov sin Wyatt Russell. Oni glume vojnog časnika Leeja u razdoblju od 50 godina. Wyatt glumi njegovu mlađu verziju, dok je Kurt u koži 50 godina starijeg časnika.

Razvijaju se olujne ćelije: Lovci na oluje najavili gdje će biti najgore nevrijeme

Razvijaju se olujne ćelije: Lovci na oluje najavili gdje će biti najgore nevrijeme

Serija je radnjom smještena odmah nakon događaja iz filma Godzilla vs Kong.

Kritičari su već pogledali Monarch: Legacy of Monsters i prve reakcije su odlične. Na portalu Rotten Tomatoes serija je trenutno među bolje ocijenjenim projektima s 92% pozitivnih osvrta.

"Monarch: Legacy of Monsters shvaća medij televizije, efektivno spajajući akciju, razmjer i misterij prema potrebama i zahtjevima ljudske drame na malim ekranima", tvrdi kritičar The Playlista.

"Monarch: Legacy of Monsters se fokusira na individualne ljude koji su bačeni u akciju nakon pojave Godzille i ostalih Titana te je to ono što ovu seriju čini ugodnim iznenađenjem koja bi mogla biti Appleov hit", piše The Verge.

"Često ovakvim tipovima filmova i serija nedostaje zanimljiva ljudska priča sa srcem i neizvjesnošću. Monarch: Legacy of Monster pogađa taj aspekt. Također je pogodio s vizualno lijepim i strašnim Titanima", komentira kritičarka Mama's Geekyja.

"Nije baš vrhunac MonsterVersea, ali je daleko od samog dna. Sadrži zadovoljavajući oblik izgradnje svijeta te iznimno ugodnu dvostruku izvedbu Kurta i Wyatta Russella", tvrdi Polygon.

"Monarch: Legacy of Monsters je epska serija koja dublje istražuje priču Godzille i Monarcha. Ono čime se najbolje bavi jest prikaz kako se ljudi nose sa svime time u svojim životima", jasan je kritičar Zach Pope.

"Zasad se čini da serija ima samopouzdanja, dopuštajući priči da diše, i ne zamara se toliko s poveznicama u ostatku svijeta. Tu i tamo ima nespretnosti u pripovijedanju, ali Monarch: Legacy of Monsters ne dopušta da ga to koči previše", zaključuje Collider.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije