Reditelj filma detektivu otkrio detalje snimanja: Zašto je Baldwin pucao?

1
Radiosarajevo.ba
Reditelj filma detektivu otkrio detalje snimanja: Zašto je Baldwin pucao?
Foto: EPA-EFE / Alec Baldwin (arhiva fotografije iz 2019. godine)

U slučaju glumca Aleca Baldwina, došlo se do novih saznanja koje uključuju ranije neprijavljene izjave reditelja Joela Souze i snimatelja Reida Russella.

Souza je rekao da je Baldwin vježbao u četvrtak kada je pištolj opalio i usmrtio snimateljicu Halynu Hutchins (42) i te ranio režisera Joela Souzu (48), prema najnovijim informacijama o potjernici.

Glumci i ekipa uzeli su pauzu za ručak, a kada su se vratili, prema riječima Souze, on nije bio siguran da li je vatreno oružje koje je koristio Baldwin ponovo provjereno radi sigurnosti.

U Sudu BiH ročište još traje: ‘Osnivali kompanije, udruženja, finansirali političke kampanje'

U Sudu BiH ročište još traje: ‘Osnivali kompanije, udruženja, finansirali političke kampanje'

"Joel je savjetovao da se vrate na set nakon ručka, iako nije bio siguran da li je vatreno oružje ponovo provjereno", navodi se u nalogu koje prenose svjetski mediji.

"Joel je izjavio da je Alec sjedio u klupi u crkvenoj zgradi i da je vježbao izvlačenje križa. Rekao da je gledao preko ramena Halayne, kada je čuo nešto što je zvučalo kao bič, a zatim glasno pucanje."

Režiser je rekao da se nejasno sjeća Hutchinsove reakcije.

"Žalila se zbog bola u stomaku i hvatala se za srednji dio", prema nalogu.

"Joel je također rekao da je Halayna počela teturati unazad i da joj je pomoglo da padne na tlo", navodi se u saopćenju.

Snimatelj Russell rekao je vlastima da ništa od ovoga nije snimljeno kamerom jer su se glumci i ekipa pripremali za scenu.

Također je rekao da nije siguran da li je pištolj pregledan jer je napustio to područje na pet minuta radi pauze.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije