Red Hot Chili Peppers najavili još jedan album ove godine

0
Radiosarajevo.ba
Red Hot Chili Peppers najavili još jedan album ove godine
Clara Balzary / Red Hot Chili Peppers

Studijsko izdanje ''Return of the Dream Canteen'' stiže već 14. oktobra.
Ovo neočekivano iznenađenje losanđeleske legende servirale su oduševljenim fanovima u toku velike stadionske turneje po Sjedinjenim Američkim Državama.

Vijest o neočekivanoj objavi albuma ''Return of the Dream Canteen'' dolazi usred kampanje za nedavno objavljeni, sada već platinasti album ''Unlimited Love'' koji osvaja top liste širom svijeta. Ovo je drugo izdanje Red Hot Chili Peppersa u samo šest mjeseci  čiju produkciju potpisuje legendarni Rick Rubin te je dodatna potvrda da su Peppersi na svom vrhuncu te su nesumnjivo hrabro zajahali ovaj novi kreativni val.

''Krenuli smo u potragu za nama samima kao bendom koji smo nekako oduvijek bili. Samo iz zabave odsvirali smo i podsjetili se na neke stare pjesme. Ubrzo smo započeli misteriozni proces stvaranja novih pjesama. Prekrasan proces kemijskog propitivanja koji nas je stotinama puta sprijateljio na tom putu. Jednom kada smo pronašli taj klizeći tok zvuka i slike, nastavili smo rudariti. Dok se vrijeme kao pojam rastezalo poput para starog donjeg rublja, nismo imali razloga prestati pisati i svirati. Bilo je to poput sna. Kad je sve rečeno i učinjeno, naša ćudljiva ljubav jednog prema drugome i čarolija glazbe podarili su nam više pjesama nego što smo znali što bismo s njima. I onda smo shvatili. Dva dupla albuma objavljena jedan za drugim. Od kojih je drugi jednako smislen kao i prvi ili obrnuto. ''Return of the Dream Canteen'' je sve što jesmo i što smo ikada sanjali biti. Nabildan je. Napravljeno krvlju naših srca, iskreno vaših, Red Hot Chili Peppers'', poručio je ovaj kultni rock sastav.

Postupak protiv sutkinje Lejle Numanović iz Gradačca zbog prepisivanja dijelova iz druge odluke

Postupak protiv sutkinje Lejle Numanović iz Gradačca zbog prepisivanja dijelova iz druge odluke


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije