Prvi snimci sa mjesta tragedije gdje je Baldwin ubio snimateljicu

0
Radiosarajevo.ba
Prvi snimci sa mjesta tragedije gdje je Baldwin ubio snimateljicu
Print Screen / Detalj sa mjesta gdje se ubistvo dogodilo

Tragedija se dogodila na snimanju filma "Rust" (Hrđa), kada je proslavljeni holivudski glumac Alec Boldwin ubio svoju kolegicu Halynu Hutchins i ranio redatelja Joela Souzu.

U saopštenju iz produkcije filma "Rust" ("Hrđa") navodi se da je došlo do nesreće usljed nepravilnog korištenja filmskog oružja, pišu Novosti.

Policija u saopštenju navodi da je prerano reći o kakvom se događaju radilo i nisu upotrebili termin nesreća, ostavljajući to istražiteljima.

Njemački političari srbijanskoj opoziciji: "Bojkot izbora bio bi samo voda na mlin vladajućih"

Njemački političari srbijanskoj opoziciji: "Bojkot izbora bio bi samo voda na mlin vladajućih"

Prema navodima istražitelja nemili događaj zbio se prilikom snimanja scene koja je uključivala korištenje rekvizita vatrenog oružja, kada je došlo do ispaljivanja.

Sprovodi se istraga o vrsti metaka koji su ispaljeni.

Snimateljica Halyna Hutchins je rođena u Ukrajini 1979. godine. Odrastala je u sovjetskoj vojnoj bazi u Arktičkom krugu.

Pohađala je Kijevski nacionalni univerzitet i diplomirala međunarodno novinarstvo pre nego što je počela da radi na britanskim dokumentarnim produkcijama kao istraživački novinar.

Kasnije se preselila u Los Angeles i diplomirala na Konzervatorijumu Američkog filmskog instituta 2015.

Godine 2018. bila je snimateljica u laboratoriji "21st Century Fox DP", a godinu dana kasnije izabrana je za jednu od zvezda u usponu časopisa "American Cinematographer".

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije