Problemi za popularnu horor franšizu: Nakon glavnih zvijezda ostala i bez reditelja

0
Radiosarajevo.ba
Problemi za popularnu horor franšizu: Nakon glavnih zvijezda ostala i bez reditelja
Foto: IMDb / Scene iz Vriska 6

Za reditelja Christophera Landona koji je trebao režirati nadolazeći Vrisak 7 (Scream 7), posao iz snova postao je noćna mora.

Reditelj filmova Freaky (2021.) i serijala Sretan dan smrti (Happy Death Day) je za režiranje novog poglavlja popularne horor franšize rekao kako mu je to posao iz snova. No kako su se počeli pojavljivati problemi iza kamera, taj posao se "pretvorio u noćnu moru".

Ono na što Landon vjerovatno aludira je vijest koja je dospjela u javnost sredinom novembra kako se glavne zvijezde revitalizirane franšize, Melissa Barrera i Jenna Ortega, neće vratiti svojim ulogama.

Bitni savjeti kako se izboriti sa proljetnim umorom

Bitni savjeti kako se izboriti sa proljetnim umorom

Barrera je otpuštena zbog "kontroverznih objava" na društvenim mrežama vezanim za trenutni sukob Palestine i Izraela, dok Ortegin pun raspored snimanja nije dopuštao vratiti se njenom liku. Na kraju su se pojavili izvori koji tvrde kako u Orteginom slučaju to nije istina, već da je tražila daleko veću plaću za povratak njenom liku. To se studiju naravno nije svidjelo i odlučili su nastaviti bez obje glumice.

Sada je Vrisak 7 ostao i bez reditelja koji je svoje iskustvo ukratko podijelio na X-u.

"Pretpostavljam da je sada dobar trenutak kao i svaki drugi da objavim kako sam službeno napustio Vrisak 7 prije par sedmica. To će neke razočarati, a druge oduševiti. Bio je to posao iz snova koji se pretvorio u noćnu moru. I srce mi se slamalo zbog svih uključenih. Svih. Ali vrijeme je da se krene dalje. Nemam više ništa za dodati razgovoru osim što se nadam da će Wesovo naslijeđe napredovati i uzdići se iznad buke podijeljenog svijeta. Ono što su on i Kevin stvorili je nevjerovatno i bio sam počašćen što sam čak i nakratko osunčan njihovim sjajem", napisao je Landon.

Za sad se još ništa ne zna ko bi mogao biti novi reditelj, niti u kojem smjeru bi franšiza mogla krenuti s obzirom na ovako velike promjene. U jednom trenutku su se pojavile glasine kako bi novi Vrisak mogao vratiti Neve Campbell (koja je napustila franšizu zbog premale plaće) i njenog filmskog muža Patricka Dempseya, no ništa još nije potvrđeno. Kako je sve skupa krenulo, studiju bi možda bilo bolje ostaviti franšizu na miru, ali s obzirom na odličnu zaradu posljednja dva nastavka – to sigurno neće biti slučaj.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije