Preminuo Angus Cloud (25), zvijezda serije Euphoria: Prošle sedmice pokopao svog oca

0
Radiosarajevo.ba
Preminuo Angus Cloud (25), zvijezda serije Euphoria: Prošle sedmice pokopao svog oca
Foto: Twitter / Angus Cloud

Glumac iznimno popularne američke tinejdžerske serije Euphoria Angus Cloud preminuo je u 25. godini u porodičnoj kući u Oaklandu sedmicu dana nakon očevog sprovoda.

"Teškog srca smo se danas morali oprostiti od nevjerojatnog čovjeka. Kao umjetnik, prijatelj, brat i sin, Angus je svima nama bio poseban na mnogo načina", izjavila je Cloudova porodica u ponedjeljak, 31. jula.

Cloudova majka je pozvala hitnu pomoć i prijavila 'moguće predoziranje' u ponedjeljak oko 11:30, rekli su izvori za TMZ. Rekla je operaterima da Cloud nije imao puls, a on je proglašen mrtvim na licu mjesta.

Pčelari iz BiH u borbi za opstanak: Nesreća na pruzi prijeti kolapsom medne proizvodnje

Pčelari iz BiH u borbi za opstanak: Nesreća na pruzi prijeti kolapsom medne proizvodnje

Porodični izvor rekao je da se Cloud suočio s 'teškim suicidalnim mislima' nakon što je otputovao u Irsku na očev sprovod, te da je u svojoj porodičnoj kući nastojao 'raditi na prevladavanju tuge'.

Vlasti su za list rekle da uzrok Cloudove smrti još nije utvrđen te da je pokrenuta istraga. Porodica je u svojoj izjavi aludirala na nedavnu smrt Cloudovog oca i kako je to uticalo na njega.

Angus Cloud
Foto: Twitter : Angus Cloud

"Prošle sedmice je pokopao oca i intenzivno se borio s ovim gubitkom. Jedina utjeha koju imamo je to što znamo da je Angus sada ponovo sa svojim tatom, koji mu je bio najbolji prijatelj", izjavila je porodica.

Porodica je dodala kako je Cloud 'bio otvoren o svojoj borbi s mentalnim zdravljem', te da se nadaju da njegova smrt može biti podsjetnik drugima da nisu sami i da se ne bi trebali sami boriti s tim u tišini.

"Nadamo se da ga svijet pamti po njegovom humoru, smijehu i ljubavi prema svima. Molimo za privatnost u ovom trenutku jer još uvijek obrađujemo ovaj razorni gubitak", istaknuli su.

Porodica Clouda, koji je glumio Feza u seriji HBO-a od 2019. do 2022., nije navela uzrok smrti glumca, piše Jutarnji.hr.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije