Kultna akcija: Predstavljamo novi trailer "Top Gun: Maverick"

J. Ć.
Kultna akcija: Predstavljamo novi trailer "Top Gun: Maverick"
Promo / Top Gun

Prošle su 33 godine od kultne akcije Top Gun po kojoj je slavni glumac Tom Cruise ostao zapamćen kao mladi mornarički pilot, a sada se vraća u svoj avion u nastavku filma koji nosi naziv Top Gun: Maverick.

"Naziv filma koji nosi naziv Top Gun: Maverick u Cinema Cityju u Sarajevu dolazi naredne godine. Svjetska premijera se očekuje krajem juna 2020. godine. S obzirom na to da je naslov najavljen tek na ljeto, često se desi da se isti može pomjeriti", potvrdila je za Radiosarajevo.ba Nudžejma Sućeska iz Cinema Cityja.

Nakon više of 30 godina služenja u mornarici, kao jedan od najboljih pilota, Pette Maverik Michel (Tom Cruise) je tamo gdje i treba da bude. Ne preza da probije barijere kao hrabar test pilot i izbjegava da prihvati unapređenje koje bi ga zauvijek spustilo na zemlju. Kada je počeo da podučava vod mladih pilota koji su na obuci za specijalne misije, kakve ni jedan živi pilot nikada još nije vidio, Maverick sreće poručnika Bradley Bradshawa čiji je nadimak Ruster, sin Maverikovog pokojnog prijatelja, oficira za presretanje radara, poručnika Nicka Bradshawa, zvanog Gus.

Suočavajući se sa neizvjesnom budućnošću i sa duhovima prošlosti, Maverick se upušta u borbu sa svojim najvećim strahom, što će kulminirati misijom koja zahtijeva veliku žrtvu svih koji budu izabrani da u nju polete.

Režija: Joseph Kosinski
Uloge: Tom Cruise, Miles Teller, Jennifer Connelly, Jon Hamm, Glen Powell, Lewis Pullman, Charles Parnell, Bashir Salahuddin, Monica Barbaro, Jay Ellis, Danny Ramirez, Greg Tarzan Davis i Ed Harris
Scenario: Ehren Kruger i Eric Warren Singer, Christopher McQuarrie
Žanr: Akcija
Studio: Paramount Pictures

Prisjetimo se i prvog Top Guna, snimljenog 1986. godine, a koji je nastao po članku u časopisu California magazine, pod naslovom Top Guns. Film je ubrzo postao svjetski hit. Tom Cruise tada postaje velika zvijezda s milionskim honorarima, a muzika iz filma sedmicama nije silazila s vrhova muzičke top-liste.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije