Pola godine nakon što je nestao: Policija potvrdila smrt slavnog glumca

0
Hina
Pola godine nakon što je nestao: Policija potvrdila smrt slavnog glumca
Foto: EPA-EFE / Julian Sands

Policija je potvrdila u utorak da pronađeni ljudski ostaci u planinama u Kaliforniji pripadaju britanskom glumcu Julianu Sandsu, koji je nestao tokom planinarenja u januaru, javio je BBC.

Američki planinari pronašli su u subotu ljudske ostatke nedaleko od područja na kojemu je u januaru nestao Sands, a identifikacija posmrtnih ostataka potvrdila je da je riječ o glumcu, objavljeno je iz šerifova ureda u okrugu San Bernardino u južnoj Kaliforniji.

Sands (65) je nestao 13. januara dok je planinario planinskim područjem San Gabriel, sjeverno od Los Angelesa. Mjesto gdje je glumac nestao udaljeno je oko 64 km od centra Los Angelesa u kojemu glumac živi od 2020.

IGK: Želje Vučića, Dodika i ruskih lobista o rezoluciji o genocidu neće se ostvariti u Kanadi

IGK: Želje Vučića, Dodika i ruskih lobista o rezoluciji o genocidu neće se ostvariti u Kanadi

Najpoznatiji je po ulogama u Oscarom nagrađenom filmu Soba s pogledom u kojem mu je partnerica bila Helena Bonham Carter, a pojavio se i u filmovima poput The Killing Fields, Arachnophobia, Leaving Las Vegas i Djevojka s tetovažom zmaja iz 2011. Mnogi ga se sjećaju i iz serija poput 24 i Smalville.

Sands je rođen u Otleyu u zapadnom Yorkshireu 4. januara 1958. Završio je Lord Wandsworth College. Karijeru je započeo igrajući sporedne uloge, a Soba s pogledom prva mu je glavna uloga u karijeri. Nakon nje imao je brojne televizijske, ali i kazališne projekte.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije