Slavni glumac nestao tokom planinarenja - u toku velika potraga

0
Radiosarajevo.ba
Slavni glumac nestao tokom planinarenja - u toku velika potraga
Foto: EPA-EFE / Julian Sands

Slavni britanski glumac Julian Sands prijavljen je kao nestao nakon planinarenja u planinama San Gabriela u petak, potvrdio je šerifov odjel okruga San Bernardino.

Ovaj 65-godišnji glumac, poznat po ulogama u filmovima A Room with a View, The Killing Fields i Naked Lunch, živi u sjevernom Hollywoodu.

Spasilačke ekipe su tražile Sandsa na području Baldy Bowl na planini Baldy, popularnom području za planinare i skijaše, otkako je u petak navečer u 19 sati prijavljen njegov nestanak, rekao je glasnogovornik šerifovog odjela Nathan Campos

Predrag Kojović: Mislim da državna koalicija više ne postoji, a čuli smo da stižu i nove sankcije...

Predrag Kojović: Mislim da državna koalicija više ne postoji, a čuli smo da stižu i nove sankcije...

"Oštro zimsko vrijeme diljem Kalifornije ometalo je potragu oko Mt Baldyja: spasilačke ekipe na terenu povučene su s planine u subotu navečer radi njihove sigurnosti, a potraga se nastavlja dronom te helikopterom - kada vrijeme dopusti", Campos je rekao.

U tom području postoji veliki rizik od lavina, a vlasti preporučuju da se javnost drži podalje od tog područja.

"Izuzetno je opasno", poručio je Campos. 

Vlasti također traže još jednog nestalog planinara, Boba Gregoryja iz Hawthornea u Kaliforniji, koji je prijavljen kao nestao u ponedjeljak u planinama San Gabriela.

Sands, koji je odrastao u Yorkshireu, ima eklektičnu, decenijama dugu karijeru u filmskoj industriji, pojavljujući se u desecima filmskih i TV uloga, a godinama je živio na području Los Angelesa sa svojom suprugom, spisateljicom Evgenijom Citkowitz. Ima troje djece.

U intervjuu za Guardian iz 2018, Sands je govorio o svojoj ljubavi prema planinarenju. U drugom intervjuu iz 2020. opisao je sebe kao najsretnijeg "u blizini planinskog vrha u veličanstveno hladno jutro".

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije