Pokloni vrijedni skoro 230.000 KM: Pogledajte šta će ove godine dobiti pojedini kandidati za Oscara

0
Radiosarajevo.ba
Pokloni vrijedni skoro 230.000 KM: Pogledajte šta će ove godine dobiti pojedini kandidati za Oscara
Foto: Variety / Tajna vrećica skriva pravi luksuz

U Hollywoodu nema većeg priznanja od nominacije za Oscara.

Za etablirane glumce to može biti kamen temeljac slavne karijere. Za pridošlice, može ih lansirati u zvijezde. Ali uz pohvale kritičara i veći potencijal za zaradu, postoji još jedna prednost dobivanja Oscara: specijalna vrećica s poklonima.

Već 21. godinu zaredom, marketinška kompanija Distinctive Assets sa sjedištem u LA-u, nominiranima u kategorijama glume i režije isporučuje svoje slavne poklon vrećice "Everybody Wins".

Naša tema | Provjerili smo kakve su cijene stanova u Sarajevu: Odgovor bi vas mogao iznenaditi

Naša tema | Provjerili smo kakve su cijene stanova u Sarajevu: Odgovor bi vas mogao iznenaditi

Izdanje vrećice iz 2023. godine procijenjeno je na otprilike 125.000 dolara (oko 230 hiljada dolara), prema dokumentima koje je pregledao CNBC Make It, a uključuje više od 60 darova u rasponu od paketa pereca prelivenih čokoladom (koji vrijede 16 dolara) do putovanja na luksuzno imanje u Kanadi, koje vrijedi čak 40.000 dolara.

U sedmicama koji prethode svečanosti dodjele Oscara, tim kompanije Distinctive Assets kontaktira predstavnike nominiranih kako bi vidio jesu li zainteresirani za primanje vrećica s darovima i kako bi isplanirao logistiku. Darovi se dostavljaju svakom nominiranom u dva kofera kako bi ih nakon dodjele Oscara mogli lako ponijeti kući.

Šta je uključeno u ovogodišnju vrećicu 'Everybody Wins'?

Čestitamo: Film u kojem glumi Edin Hasanović dominirao BAFTA nagradama!

Čestitamo: Film u kojem glumi Edin Hasanović dominirao BAFTA nagradama!

Najveća ovogodišnja ponuda je 40.000 dolara vrijedan boravak od tri noćenja u luksuznom objektu The Lifestyle u Ottawi, Kanada.

Nominirani koji odluče posjetiti ovo all-inclusive imanje moći će uživati u potpuno opskrbljenom frižideru punom gurmanske hrane, kućnom kinu kao i mogućnosti vožnje Shelby AC Cobra 427 Roadster iz 1965, kao i McLaren 2023 Artura.

Torbe također uključuju desetke drugih artikala i bonova. Ovo su neki od njih:
• Putovanje vrijedno 9.000 dolara - tri noćenja u svjetioniku Faro Punta Imperatore u Ischiji, Italija za nominiranog i do 7 prijatelja.
• Parcela od jednog kvadratnog metra u Australiji kroz projekt očuvanja Pieces of Australia, procijenjena na 50 dolara.
• Postupak liposukcije ruku, vrijedan 12.000 dolara, kod dr. Thomasa Sua koji obećava da će "ženama dati trenutno mršav i zategnut izgled" s "glatkim oblicima i savršeno definiranim konturama".
• Shinery Radiance Wash, sapun za ruke koji se nalazi na Oprahinoj listi omiljenih stvari - on čisti vaš nakit dok perete ruke.
• Privatno savjetovanje o obnovi kose s vodećim kirurgom za transplantaciju kose dr. Alanom J. Baumanom vrijedno 7.000 USD.
• Zahvati dr. Konstantina Vasyukevicha u vrijednosti do 10.000 dolara, uključujući kemijske pilinge, lasersko obnavljanje kože i botoks.

Zanimljivo je da američka Porezna uprava smatra vrijedne vrećice oporezivim prihodom, što znači da će na sve što nominirani prihvati morati platiti i porez.

U 21 godinu koliko je kompanija poklanjala luksuzne odmore nominiranima za Oscara, niko ih nikada nije iskoristio sve.

Ko ove godine ispunjava uvjete za vrećicu?

Budući da torba "Everybody Wins" nije službeno odobrena od strane Oscara, na kompaniji je da odluči koji će nominirani dobiti traženu torbu.

Dobitnici ovogodišnje nagrade bit će nominirani za "najboljeg redatelja", "najbolju glumicu", "najboljeg glumca", "najbolju sporednu glumicu" i "najboljeg sporednog glumca".

U slučaju filma Everything Everywhere All at Once, koji je režirao tim Dana Kwana i Daniela Scheinerta, Fary će obojici poslati vrećicu s poklonima.

Ovo je 27 dobitnika ovogodišnje vrećice s poklonima:

Voditelj: Jimmy Kimmel
Nominirani za najboljeg redatelja: Martin McDonagh, Dan Kwan & Daniel Scheinert, Steven Spielberg, Todd Field, Ruben Östlund
Nominirani za najboljeg glumca: Austin Butler, Colin Farrell, Brendan Fraser, Paul Mescal, Bill Nighy
Nominirane za najbolju glumicu: Cate Blanchett, Ana De Armas, Andrea Riseborough, Michelle Williams, Michelle Yeoh
Nominirani za najboljeg sporednog glumca: Brendan Gleeson, Brian Tyree Henry, Judd Hirsch, Barry Keoghan, Key Huy Quan
Nominirane za najbolju sporednu glumicu: Angela Bassett, Hong Chau, Kerry Condon, Jamie Lee Curtis, Stephanie Hsu

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije