Čestitamo: Film u kojem glumi Edin Hasanović dominirao BAFTA nagradama!

0
Radiosarajevo.ba
Čestitamo: Film u kojem glumi Edin Hasanović dominirao BAFTA nagradama!
Foto: EPA - EFE / Edin Hasanović

U 76. izboru BAFTA nagrada, pobjednik večeri je njemački film All Quiet on the Western Front, gdje je glumio i naš Edin Hasanović. Od ukupno 14 nominacija, uspjeli su uzeti sedam nagrada. 

Noć je definitivno obilježio ovaj film, koji je i sada dostupan za gledanje na Netflixu. Još jedna adaptacija romana Erica Marije Remarquea iz 1929. godine je osvojila publiku sa svojom anti-ratnom porukom. 

U jakoj konkurenciji koja je uključivala favorite za Oskara Everything Everywhere All at Once i Banshees of Inisherin, film reditelja Edwarda Bergera je uzeo sve najbitnije nagrade

Pošaljite nam svoju playlistu i budite gost muzički urednik na Radio Sarajevu!

Pošaljite nam svoju playlistu i budite gost muzički urednik na Radio Sarajevu!

Njemački film je osvojio nagradu za najbolji film, najboljeg reditelja, najbolji adaptirani scenario, najbolji film s neengleskog govornog područja, najbolju cinematografiju, najbolju originalnu muziku, te najbolji zvuk. 

Nagradu za najboljeg glumca je dobio Austin Butler, za titularnu ulogu u biografskom filmu Elvis, a Cate Blanchett je pokupila nagradu za najbolju glumicu za ulogu u filmu Tar

BAFTA nagrade obično daju dobar uvod za Oskare, koji se dodjeljuju u martu. Film gdje glumi naš glumac Edin Hasanović je nominovan za devet nagrada na toj dodjeli, ali ne očekuje se da će pokupiti nagradu za najbolji film. 

Ipak, svakako je velika čast da je uopšte nominovan, a moguće je da će njihovo stajanje među kritičarima popraviti i ova dominacija koju su imali tokom BAFTA nagrada. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije