Počeo Jazz Fest Sarajevo: Vrhunski gosti i sjajna noćna zabava u gradu

1
Radiosarajevo.ba
Počeo Jazz Fest Sarajevo: Vrhunski gosti i sjajna noćna zabava u gradu
Foto: Facebook / Počeo Jazz Fest Sarajevo

Virtuozni instrumentalista, muzičar Mark Eliyahu, sinoć je u Narodnom pozorištu otvorio Međunarodni muzički festival Jazz Fest Sarajevo 2022.

Jazz Fest će do 12. novembra u Narodnom pozorištu, Pozorištu mladih, Ateljeu Figure i Jazzbini predstaviti različite međunarodne i bosanskohercegovačke projekte u kojima sudjeluju muzičari sa četiri kontinenta.

Mark Eliyahu je karizmatični izvođač čiji nastupi oduševljavaju publiku širom svijeta. Bio je to njegov prvi nastup u Bosni i Hercegovini.

Zoran Kesić: 'Samo Vučić, Dačić, Vulin, Brnabić i Dodik Srbima lijepe etiketu genocidnog naroda'

Zoran Kesić: 'Samo Vučić, Dačić, Vulin, Brnabić i Dodik Srbima lijepe etiketu genocidnog naroda'

Nastupi vrhunskih umjetnika na Jazz Fest Sarajevo 2022

Nastupi vrhunskih umjetnika na Jazz Fest Sarajevo 2022

Iste večeri, na sceni Sarajevo Jazz Guerrilla premijerno su se na Jazz Festu predstavili u sastavu: gitarista Dino Šukalo, basista Edvin Hadžić, pijanista Adis Sirbubalo, bubnjar Amar Češljar, uz instrumentaliste i vokaliste Aidu Mušanović Arsić i Narcisa Zečića, koji su nastupili sa gostima iz Srbije, Sjeverne Makedonije i Bosne i Hercegovine.

Počeo Jazz Fest Sarajevo
Foto: Facebook: Počeo Jazz Fest Sarajevo

Na sceni Narodnog pozorišta pridružila im se pjevačica Bojana Stamenov, trubač Miron Rafajlović, saksofonista Kiril Kuzmanov i Helem Nejse.

Ovaj koncert je ujedno bila i njihova gala promocija i premijera albuma na kojem su zajedno radili. l koji je objavljen ove godine. Svoje oduševljenje koncertom ste pokazivali poklanjanjem čestih aplauza izvođačima.

Ulaznice za koncerte mogu se kupiti u Box Officeu Jazz Festa, La Benevolencija 14, svaki dan od 11.00 do 19.00 sati i prije početka koncerta u Narodnom pozorištu.

Kroz ostatak večeri, tokom otvaranja Jazz Festa Sarajevo, vodila nas je muzika Sarajevo Jazz Guerrille i njihovih...

Posted by Jazz Fest Sarajevo on Thursday, November 10, 2022

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije