Jasmila Žbanić poručila Vladi KS: Jazz Fest Sarajevo se mora održati, ima načina!

5
Radiosarajevo.ba
Jasmila Žbanić poručila Vladi KS: Jazz Fest Sarajevo se mora održati, ima načina!
Foto: Arhiv/Radiosarajevo.ba / Jasmila Žbanić

Jasmila Žbanić, bh. rediteljica komentirala je odluku Vlade Kantona Sarajevo da ne podrži Jazz Fest zbog nepotpune dokumentacije.

Žbanić je kazala da je riječ o političkoj strategiji Ministarstva kulture te poručila da ima mnogo načina da se festival održi, a da "trojka" ima malo vremena da ih nađe.

"Odluka Kantona Sarajevo da ne podrži Jazz festival nije "greška", to je politička strategija Ministarstva kulture i stranke koja "drži" to ministarstvo. Sjećam se kada je Dino Konaković, tadašnji premijer (SDA, a sada NiP) rekao Harisu Pašoviću, Danisu Tanoviću i meni da nikada nećemo moći postati direktori ni jedne kulturne institucije u Kantonu Sarajevu jer nismo "u stranci", istakla je Žbanić.

Naglasila je kako je to čovjek izgovorio na zvaničnom sastanku potpuno uvjeren da se radi o nečemu legalnom i normalnom.

"Tada sam se pokupila i otišla živjeti u Berlin, odakle i ovo pišem. Kada bude vrijeme govoriću više o tome - ali sad je vrijeme za nešto drugo, a to je : Jazz Fest Sarajevo se mora održati! Kako ? Ima puno načina, a "trojka" ima malo vremena da ih nađe", poručila je Žbanić. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (5)

/ Povezano

/ Najnovije