Ovo su tri najbolje ocijenjena filma slavnog glumca Nicolasa Cagea: Mišljenja su podijeljena

1
Radiosarajevo.ba
Ovo su tri najbolje ocijenjena filma slavnog glumca Nicolasa Cagea: Mišljenja su podijeljena
Foto: EPA - EFE / Nicolas Cage

Karijeru je započeo još 1981. godine, a prvi film u kojem je glumio bio je komedija Fast Times at Ridgemont High iz 1982. godine.

Od tog prvog filma, Cage je igrao uloge koje obuhvataju širok raspon žanrova, od akcionih, dramskih i naučnofantastičnih filmova, do komedija, horora i romantičnih filmova.

Iako bi fanovi Nicolasa Cagea mogli dugo raspravljati o tome koji su njegovi najbolji filmovi, odlučili smo da otkrijemo koji su najbolje ocjenjeni igrani filmovi u kojima je glumio.

Automobilom udario dječaka, pa pobjegao sa mjesta nesreće

Automobilom udario dječaka, pa pobjegao sa mjesta nesreće

Prema Rotten Tomatoesu, tri najbolje ocjenjena igrana filma Nicolas Cagea su Red Rock West iz 1993. godine, Pig iz 2021. godine i Face/Off iz 1997. godine.

Kad bi se u obzir uzeli i animirani filmovi u kojima je Cage dao glas likovima, na trećem mjestu našao bi se Spider-Man: Into the Spider-Verse iz 2018. godine.

Iako je Nicolas Cage za američku dramu Leaving Las Vegas iz 1995. godine dobio Oskara, ovaj film se prema poretku na Rotten Tomatoesu nalazi na sedmom mjestu najbolje ocjenjenih filmova u kojima je glumio. Kritičari su ga ocijenili sa 91 posto, a publika sa 85posto, piše b92.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije