Nicolas Cage je novi Spider-Man

2
Radiosarajevo.ba
Nicolas Cage je novi Spider-Man
Foto: EPA - EFE / Nicolas Cage

Nicolas Cage (60) je najnovija hollywoodska zvijezda koja će utjeloviti superheroja Spider-Mana u igranoj adaptaciji popularnih Marvelovih stripova, prenosi People.

Cage će u igranoj seriji Noir, koju produciraju MGM+ i Amazonov streaming servis Prime Video, glumiti stariju verziju legendarnog superheroja. Serija se temelji na stripovima Spider-Man Noir.

Radnja serije smještena je u 1930. i prati ostarjelog privatnog detektiva kojem je sreća okrenula leđa. Detektiva progoni njegova prošlost i razdoblje kada je bio jedini superheroj u New Yorku.

Italijani plasirali bombu: Edin Džeko prihvatio ponudu Hajduka, potpisat će dvogodišnji ugovor

Italijani plasirali bombu: Edin Džeko prihvatio ponudu Hajduka, potpisat će dvogodišnji ugovor

Noir će režirati Harry Bradbeer, dobitnik Emmyja, kojeg najbolje znamo po serijama Fleabag i Killing Eve. Izvršni producenti serije su Oren Uziel i Steve Lightfoot.

"Izuzetno talentovani Nicolas Cage idealan je izbor za našeg novog superheroja, a iskusni produkcijski tim koji čine Phil Lord, Christopher Miller, Amy Pascal i nevjerovatni tim iz Sonyja posvećen je proširenju ove franšize na najvjerniji način", izjavio je Vernon Sanders iz Amazona MGM-a.

Cage je 2018. godine posudio glas animiranoj verziji Spider-Man Noira u popularnom filmu Spider-Man: Into the Spider-Verse.

Uz Noir, poznati oscarovac trenutno radi na psihološkom trileru The Surfer, hororu Longlegs i adaptaciji romana The Gunslinger, koji je napisao Stephen King.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije