Ove hitove iz 80-ih sigurno znate -ali ne znate ko ih pjeva, evo odgovora...

0
Radiosarajevo.ba
Ove hitove iz 80-ih sigurno znate -ali ne znate ko ih pjeva, evo odgovora...
Foto: Express.hr / Mirzino jato

Siguro ste doživjeli trenutak - usred neke dobre zabave - kad krene pjesma, pa vas "ubode", otpjevate refren kao da baš taj ritam slušate svakodnevno, a kad taktovi utihnu nemate blage veze ko je to otpjevao.

E, takvih ima! Ima pjevača koji su u svojoj "karijeri" otpjevali samo jedan hit, zvuk po kojem ih se pamti. Ne njih kao njih, već samo njihove refrene.

Prvi na listi je Daniel Popović, znate ga sa hitom Đuli, a da li znate onu njegovu Ma, daj obuci levisice ili Đeni nosi kečke. Pjesma Đuli bila je i ostala apsolutni hit, pjevuše je i oni koji su rođeni prije nego što je pjesma prvi put zaplovila radio valovima...

Zmija "visi" s drveta na poznatom šetalištu u BiH

Zmija "visi" s drveta na poznatom šetalištu u BiH

Za Blagicu Đorđević Beti sigurno nikada niste čuli! A ona je daleke 1976. na nekom od tadašnjih festivala prezentirala uradak Aleksandra Koraća Počnimo ljubav ispočetka. Poslušajte je, znate je sigurno. Beti je nastavila baviti se muzikom, ali nakon ove pjesme - bez nekog velikoga uspjeha.

Beogradski Divlji anđeli svirali su samo jedno ljeto. Doslovno. Ova pop grupa je objavila samo jedan album i to 1982. godine. Na tom se albumu našla i pjesma Voli te tvoja zver, njihov prvi i posljednji hit.

Anđeli su se nakon toga raspali, ali pjesma je ostala...

Tu je i sarajevsko Mirzino jato? Kada su otpjevali Apsolutno tvoj - postao je to apsolutni hit. Pjevušio se svugdje! Kako onda, tako i sada - ni vamo ni tamo od tog jednog, jedinog pjesmuljka.

Jeste čuli za Jahiju Gračanlića? Kada na YouTube-u date nalogu ukucate Ja je zovem meni da se vrati - izbaciti će vam stihove koje znate, sigurni smo! Moja si moja, nikome te ne dam..., tako idu stihovi, muziku je potpisao, nećete vjerovati, veliki Vlada Divljan! Njegova jedina narodnjačka! Stvorio je za film Dinka Tucakovića Šest dana juna. Jahija, treba li naglasiti, više ništa pamtljivo otpjevao nije...

Sjetili smo se i pjevača iz 80-ih, čije je umjetničko ime bilo Srđan Jul. Neka se mlađi (pretjerano) ne smiju, takva su bila vremena. Srđan je otpjevao Koketu i jednostavno nestao s muzičke scene. "Koketa" je ostala, živa i živahna kao prvog dana, prenosi Slobodna Dalmacija.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije