Predstavljen projekt 'Ex Yu Rock Centar' i najavljena izložba u Sarajevu

3
Radiosarajevo.ba
Predstavljen projekt  'Ex Yu Rock Centar' i najavljena izložba u Sarajevu
Radiosarajevo.ba / Predstavljanje projekta Ex Yu Rock Centar

Projekt “Ex Yu Rock Centar“ predstavljen je u srijedu 19. oktobra 2022 na prigodnom događaju pod pokroviteljstvom Ambasade Švicarske i Nj.E. Danijela Huna, uz mnogobrojne zvanice i predstavnike iz kulturnog, korporativnog i političkog života. 

Projekt se realizira u organizaciji Udruženja “Ex Yu Rock Society“, a očekuje se da će proširiti turističku ponudu grada Sarajeva.  

Gostima je prezentiran kratki uvid u projekt te 3D video prve izložbe koja će biti otvorena 29. novembra 2022. u simboličnom prostoru kultnog “Kaktusa“ u Domu mladih na Skenderiji.

Oglasio se ViK: Evo kad možemo očekivati normalizaciju vodosnabdijevanja u Sarajevu

Oglasio se ViK: Evo kad možemo očekivati normalizaciju vodosnabdijevanja u Sarajevu

Na događaju je nastupio  bend “Post Rem“ sastavljen od mlađih muzičara čiji su mentori predstavnici Udruženja “Pop Rock škola Sarajevo“.

Predstavljanje projekta Ex Yu Rock Centar
Radiosarajevo.ba: Predstavljanje projekta Ex Yu Rock Centar

Projekat je već sada prepoznat od više vladinih, nevladinih i međunarodnih institucija: UNESCO, Ambasada Kraljevine Nizozemske, Švicarska Ambasada, Delegacija Evropske Unije u BiH, Ministarstvo kulture i sporta KS i drugi.

Na projektu radi veliki broj Ex Yu rock djelatnika svih generacija i svih sfera interesovanja. Glavni dio aktivnosti bit će izložbe, a ugođaj u Centru će upotpuniti i prodavnica suvenira, Ex Yu Rock kafić, prostor za probe i nastupe.

Tema prve izložbe, koja će biti održana 29. novembra 2022. godine, bit će “Sarajevska rock scena 1980.-1992. godine“.

Organizatori pozivaju sve zainteresirane koji imaju sačuvanu kartu iz sedamdesetih, poster iz osamdesetih, fotografije sa koncerata ili potpisanu ploču, a žele ustupiti kao dio privremene ili trajne izložbene kolekcije, da se jave. Na stranici www.ex-yurock.com mogu se naći dodatne informacije. 

Predstavljanje projekta Ex Yu Rock Centar
Radiosarajevo.ba: Predstavljanje projekta Ex Yu Rock Centar

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (3)

/ Povezano

/ Najnovije