Otkriveno kad stiže peta sezona serije Kruna: Prikazat će kraljevske skandale i smrt Diane

0
Radiosarajevo.ba
Otkriveno kad stiže peta sezona serije Kruna: Prikazat će kraljevske skandale i smrt Diane
Foto: ZDF / Princeza Diana

Peta sezona Krune (The Crown) stiže 9. novembra 2022. godine, objavljeno je na Instagram stranici serije.

Nakon četiri vrlo uspješne sezone stiže peta i pretposljednja sezona Netflixove hit serije. Nakon dvije godine pauze napokon je poznato da će gledatelji novu sezonu moći gledati od početka novembra.

Objavu s datumom lajkalo je više od 230 hiljada ljudi u 13 sati, a većina fanova komentirala je istu stvar. Žele da Netflix čim prije objavi trailer nadolazeće sezone.

Mostarka donijela svjetsku ideju na Balkan

Mostarka donijela svjetsku ideju na Balkan

Grijesi naše majke: Novi, jezivi dokumentarac na Netflixu uznemirio gledatelje

Grijesi naše majke: Novi, jezivi dokumentarac na Netflixu uznemirio gledatelje

Seriju je kreirao Peter Morgan te je jedna od najskupljih serija koje Netflix nudi. Procjenjuje se da je produkcija samo prve sezona koštala oko 100 miliona dolara. 

U petoj sezoni novi glumci utjelovili su likove britanske kraljevske porodice. Nakon Claire Fox i Olivije Colman, kraljicu Elizabetu II. sad će glumiti Imelda Staunton. Ona će glumiti kraljicu i u šestoj sezoni.

Njezinog supruga, princa Philipa, glumit će Jonathan Pryce, koji je najpoznatiji po ulozi negativca Elliota Carvera u Bondovom filmu Tomorrow Never Dies. Princa Charlesa glumit će Dominic West, a odabir njega bio je veliko iznenađenje za gledatelje. 

Nova epizoda serije House of Dragons šokirala gledatelje: "Ovo je malo previše"

Nova epizoda serije House of Dragons šokirala gledatelje: "Ovo je malo previše"

Nakon Emme Corrin princezu Dianu u njezinim posljednjim godinama života glumit će Elizabeth Debicki. Camillu Parker Bowles glumit će Olivia Williams. 

Devedesete su vjerojatno bile jedne od najizazovnijih godina vladavine kraljice Elizabete. Kraljica se ranije požalila da je 1992. godina bila užasna godina potresena kraljevskim skandalima i političkim nesuglasicama. Devedesetih se troje od četvero djece kraljice razvelo od svojih partnera. Najpoznatiji je bio razvod Diane i Charlesa.

Godine 1997. dogodio se jedan od najkontroverznijih događaja u britanskoj povijesti, kada je princeza Diana poginula u prometnoj nesreći. Dakle, povijesni događaji za koje je vjerojatno da će se vidjeti u petoj sezoni krune su: razvod princa Andrewa, razvod princeze Anne, požar u dvorcu Windsor, razvod Charlesa i Diane, kraljičina tužba protiv novina The Sun te smrt princeze Diane.

Nakon smrti kraljice seriji je naglo porasla popularnost na Netflixu. Kruna je dospjela na drugo mjesto trendinga u svijetu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije