Novi Willy Wonka osvojio srca publike i kritičara

0
Radiosarajevo.ba
Novi Willy Wonka osvojio srca publike i kritičara
Foto: IMDb / Scene iz novog 'Wonke'

Zbog svoje šarmantne i tako savršene izvedbe Willyja Wonke, u najnovijoj adaptaciji jedne od najpoznatijih dječjih knjiga svih vremena, Timothee Chalamet osvojio je srca publike, ali i kritičara, koji su objavili i svoje prve reakcije na račun ovog mladog glumca.

Lik kojeg glumi, Willy Wonka, zapravo je izmišljeni lik u knjizi Roalda Dahla iz 1964. Charlie i tvornica čokolade, koja je i dan danas, nakon toliko godina, sastavni dio spiska školske lektire, a u isti se Timothee Chalamet tako dobro uživio.

"Wonka je super šarmantan i užitak ga je gledati u izuzetnoj i savršenoj izvedbi Timotheea Chalameta", napisao je na X-u kritičar Collidera Perri Nemiroff i dodao:

Uskoro svečano otvaranje džamije Arnaudija u Banjoj Luci

Uskoro svečano otvaranje džamije Arnaudija u Banjoj Luci

"Možda je u nekim dijelovima smiješno i glupavo, zbog čega postoji nekoliko zapleta koji su malo slabiji, no to nije moglo spriječiti da mi tako sladak film s velikom i vrlo učinkovitom dozom iskrenosti zagrije srce".

Kritičar i novinar Germain Lussier napisao je kako je upravo 27-godišnji kandidat za Oscara 'jedini razlog da pogleda' muzičku fantaziju Paula Kinga, čiji je budžet nevjerovatnih 125 miliona dolara (222,86 miliona KM).

"Beskrajno je šarmantan i pravi ga je užitak gledati. Sam film i nije toliko dobar, ali je zabavan. Priča i ton bore se jedni protiv drugih ostavljajući pomalo sve zbrkano, no ipak je ispunjen radošću i pjesme su divne", napisao je Lussier.

Filmska kritičarka Varietyja, Courtney Howard nazvala je Wonku 'pobjedničkom konfekcijom, ispunjenom savršenom količinom šarma, hirovitosti i dirljivosti i pokretan čistom maštom i okretnim muzičkim brojevima.

"Timothee Chalamet je tvornica harizme, a njegova potpuna posvećenog je opojna", dodala je Howard.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije