Novi udarac za Kevina Costnera: Otkazano prikazivanje drugog dijela filma u koji je uložio bogatstvo

2
Radiosarajevo.ba
Novi udarac za Kevina Costnera: Otkazano prikazivanje drugog dijela filma u koji je uložio bogatstvo
Foto: IMDb / Kevin Costner u filmu "Horizont: Američka saga"

Drugi od četiri planirana filma Horizont: Američka saga (Horizon: An American Saga) Kevina Costnera neće biti prikazan u kinima kao što je ranije najavljeno.

Studio New Line Cinema odbio je, naime, da prikaže nastavak u SAD 16. augusta kao što je ranije najavljeno zbog "želje njihovog rukovodstva da privuče pažnju publike na prvi dio", javlja Variety.

Režiser, scenarista, producent kao i glavni glumac u filmu je Kevin Costner koji je za prvi dio na Filmskom festivalu u Cannesu nagrađen ovacijama.

Parlament BiH odlučio da razmatra Prijedlog zakona o budžetu: Srđan Amidžić objasnio zašto je hitno

Parlament BiH odlučio da razmatra Prijedlog zakona o budžetu: Srđan Amidžić objasnio zašto je hitno

Priča prati 15-godišnji period širenja i naseljavanja američkog zapada prije i poslije Građanskog rata, razdoblje tokom kojeg Amerika prolazi kroz transformaciju koja oblikuje historiju i sudbinu te regije.

U prvom vikendu prikazivanja u svjetskim kinima film Kevina Costnera Horizont: Američka saga – Prvo poglavlje zaradio je mizernih 11 miliona dolara (19,73 miliona KM). Uz sve to, kritike filma su jako loše.

Ono što je za 69-godišnjeg glumca, reditelja i scenaristu također problematično jeste što je u prvi film ove vestern sage uložio svojih 38 miliona dolara (68,14 miliona KM), uvjeren da stvara veliko filmsko djelo.

Američki mediji navode da je Costner u velikim problemima.

On je smatrao da će u kina pohrliti svi oni koji ga gledaju u hvaljenoj vestern seriji Yellowstone, ali to se nije dogodilo. Izvori bliski glumcu navode kako je bio vrlo hrabar kada je uložio sopstveni novac u ovaj projekat, a sada shvata da će zbog toga izgubiti ogroman dio svoje ušteđevine.

Costner je bio svjestan rizika kada je pod hipoteku stavio 400.000 kvadratnih metara zemljišta koje posjeduje u Californiji i u tim trenucima se činilo da ga nije briga ako film ne uspije u kinima.

"Ovim sam razbjenio svog knjigovođu", izjavio je prije mjesec dana u jednom intervjuu, dodajući:

"To je moj život, vjerujem u ideju filma, kao i u priču".

Sudeći po krajnjim rezultatima, to nije dovoljno.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije