Suze Kevina Costnera poslije višeminutnog aplauza: "Nikad ovo neću zaboraviti"

0
Radiosarajevo.ba
Suze Kevina Costnera poslije višeminutnog aplauza: "Nikad ovo neću zaboraviti"
Foto: EPA - EFE / Kevin Costner

Publici na 77. Canneskom festivalu prikazan je novi film čuvenog glumca i reditelja Kevina Costnera Horizon: An American Saga.

Projekciju ovog vestern ostvarenja publika je pozdravila ovacijama koje su trajale više minuta.

Costner nije mogao da zaustavi suze u tim momentima što prikazuje emotivan snimak objavljen na profilu čuvenog magazina Variety na X mreži.

Magično Sarajevo pred Kurban bajram: Pogledajte fotografije koje oslikavaju atmosferu glavnog grada

Magično Sarajevo pred Kurban bajram: Pogledajte fotografije koje oslikavaju atmosferu glavnog grada

Costner koji igra jednu od glavnih uloga u Horizon: An American Saga, osim što potpisuje režiju, zahvalio se publici i obećao "još tri" dijela franšize Horizon, koja već u augustu treba da dobije nastavak.

"Žao mi je što ste morali toliko dugo da aplaudirate da bih shvatio da treba da govorim", rekao je glumac uz osmijeh i dodao:

"Tako dobri ljudi. Tako dobar trenutak, ne samo za mene, nego i za glumce koji su došli sa mnom, za ljude koji su vjerovali u mene, koji su nastavili da rade. To je zabavan posao i tako mi je drago što sam ga pronašao. Nijedno mjesto nije kao ovo. Nikada to neću zaboraviti – neće zaboraviti ni moja djeca".

Costner je na premijeri filma u Cannesu bio sa svoje petoro djece.

Film je dvodjelni pogled na širenje američkog Zapada, ispričan je iz perspektive uzgajivača stoke, farmera i vojnika koji grade budućnost za sebe u regiji, kao i iz perspektive domorodaca koji su tamo prvi živjeli.

To je duboko lični projekat za Costnera, koji je uložio velik dio svog bogatstva u snimanje filma vrijednog više od 100 miliona dolara (180,3 miliona KM), uključujući i hipoteku na svoj ranč. Costner je i producirao film i bio koscenarista.

Yahoo navodi da su ovacije trajale 11 minuta, svakako je aplauz bio dug.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije