Propast novog filma Kevina Costnera: "Sve mu se srušilo"

2
Radiosarajevo.ba
Propast novog filma Kevina Costnera: "Sve mu se srušilo"
Foto: EPA - EFE / Kevin Costner

U prvom vikendu prikazivanja u svjetskim kinima film Kevina Costnera Horizont: Američka saga – Prvo poglavlje (Horizon: An American Saga - Chapter 1) zaradio je 11 miliona dolara (19,86 miliona KM).

Uz sve to, kritike filma su jako loše, tako da je zabrinjavajuće šta će se dogoditi sa drugim dijelom ovog ostvarenja koje u kina stiže 16. augusta.

Ono što je za 69-godišnjeg glumca, reditelja i scenaristu također problematično jeste što je u prvi film ove vestern sage uložio svojih 38 miliona dolara (68,62 miliona KM), uvjeren da stvara veliko filmsko djelo.

Odron zatrpao kamion vozača Matka: 'Odigralo se u nekoliko sekundi, cesta ispred mene je nestala'

Odron zatrpao kamion vozača Matka: 'Odigralo se u nekoliko sekundi, cesta ispred mene je nestala'

Američki mediji navode da je Costner u velikim problemima. On je smatrao da će u kine pohrliti svi oni koji ga gledaju u hvaljenoj vestern seriji Yellowstone ali to se nije dogodilo. Izvori bliski glumcu navode kako je bio vrlo hrabar kada je uložio sopstveni novac u ovaj projekat, a sada shvata da će zbog toga izgubiti ogroman dio svoje ušteđevine.

Costner je bio svjestan rizika kada je pod hipoteku stavio 400.000 kvadratnih metara zemljišta koje posjeduje u Californiji i u tim trenucima se činilo da ga nije briga ako film ne uspije u kinima.

Suze Kevina Costnera poslije višeminutnog aplauza: "Nikad ovo neću zaboraviti"

Suze Kevina Costnera poslije višeminutnog aplauza: "Nikad ovo neću zaboraviti"

"Ovim sam razbjesnio svog knjigovođu", izjavio je prije mjesec dana u jednom intervjuu, dodajući:

"To je moj život, vjerujem u ideju filma, kao i u priču".

Finansijski stručnjak Eric Schiffer rekao je za Fox Business prije premijere filma da franšiza od četiri dijela nije samo "prijetnja imovini Kevina Costnera", već je i "finansijski poljubac smrti". On je primijetio da je Costnerova želja da publika na kraju gleda sva četiri filma istog dana u kinima jako loša ideja.

"Kada pomislite na bindžovanje, a radite to možda kod kuće, sami ste. Imate privatnost, imate možda svoje najmilije i mogućnost da radite šta želite. Sjediti u kinu, čak i ako postoji mala pauza, zvuči kao Costner mora da plaća ljudima da dođu", ističe Schiffer.

Nakon što je shvatio da se njegov projekat iz snova možda neće svidjeti publici, Costner je "na kriznim sastancima zbog svojih projekata" jer mora sa smisli način da drugi dio filma bude uspješan.

"Sada mu se sve srušilo. Samo je pitanje vremena kada će se raspasti", izjavio je jedan izvor za američke medije. Morao je da zna da su gledaoci vrlo izbirljivi oko toga na šta će potrošiti svoj novac.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije