Novi 'Alien' film dobio prvi trailer, otkriva nam nekoliko detalja

0
Radiosarajevo.ba
Novi 'Alien' film dobio prvi trailer, otkriva nam nekoliko detalja
Foto: IMDb / Detalj iz filma 'Alien: Romulus'

Prvi trailer za film Alien: Romulus reditelja i ko-scenariste Fedea Alvareza je tu, zajedno s cijelom hordom Facehuggeraa.

To je kratak pregled od jednog minuta budućeg samostalnog filma jedne od najpoznatijih naučno-fantastičnih franšiza, ali možemo da saznamo nekoliko detalja.

Vidimo krvavu svemirsku stanicu, pomenutu grupu Facehuggera, i brz pogled na Xenomorpha baš na kraju.

Prvi maj u BiH: Uslovi su loši, a protesti postali ritual bez socijalne borbe

Prvi maj u BiH: Uslovi su loši, a protesti postali ritual bez socijalne borbe

Također vidimo glumicu Cailee Spaeny, koja će koračati stopama Sigourney Weaver u suočavanju s mnogo neželjenih svemirskih gostiju.

Film je prvi put najavljen u martu 2022. godine s rediteljem Alvarezom, poznatom po filmovima Ne diši (Don't Breathe) i Zla smrt (Evil Dead), koji je također u ulozi ko-scenariste. Tada je izvješteno da je Alvarezeva ideja, uglavnom nevezana za prethodne filmove iz serijala, već je godinama odjekivala u glavi reditelja originalnog Alien filma, Ridleyja Scotta. Scott je također naveden kao producent na filmu Romulus.

Znamo da se radnja Romulusa dešava između događaja filma Alien (1979) i Aliens (1986).

Malo više smo saznali o radnji novog Alien filma kada je 20th Century Studios objavio sinopsis prošle godine, iako je i dalje prilično nejasno:

"U ovom devetom dijelu izuzetno popularnog i dugotrajnog filmskog serijala, grupa mladih na udaljenom svijetu nađe se u konfrontaciji s najstrašnijim oblikom života u univerzumu".

Pored Cailee Spaeny, poznatoj po seriji Mare of Easttown, u glumačkoj postavi su još David Jonsson, Archie Renaux, Isabela Merced, Spike Fearn, i Aileen Wu.

Alien: Romulus će se pojaviti u kinima 16. augusta 2024. godine.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije