Nevjerovatna transformacija kultnog glumca u novom filmu: Možete li ga prepoznati?

1
Radiosarajevo.ba
Nevjerovatna transformacija kultnog glumca u novom filmu: Možete li ga prepoznati?
Foto: IMDb / Pierse Brosnan u filmu The Last Rifleman

Uskoro stiže film The Last Rifleman u kojem jednu od uloga tumači i Pierce Brosnan.

U 70. godini kultni glumac iz filmova o Jamesu Bondu prošao je tako kroz značajnu transformaciju kako bi glumio 92-godišnjeg lika Artieja.

Koristeći protetiku i proćelavu sijedu periku, Brosnan u filmu potpuno poprima Artiejev stariji izgled.

Nikšić pisao Dodiku i Viškoviću povodom napada u Gacku: "Sankcionišite počinitelje!"

Nikšić pisao Dodiku i Viškoviću povodom napada u Gacku: "Sankcionišite počinitelje!"

Pierceova pojava, piše Hello magazine, zrači aurom dostojanstvenog veterana. Njegov novi izgled već je očarao publiku, uz komentare poput: "Brosnan kao 92-godišnji veteran Drugog svjetskog rata Artie natjerat će vas da ponovo povjerujete u čovječanstvo. Artiejevo epsko putovanje na godišnjicu iskrcavanja na Dan D istinita je priča."

Ovaj ratni film pripovjeda o stvarnim avanturama poručnika Bernarda Jordana, koji je 2014. godine u 89. godini dospio na naslovnice zbog svog hrabrog bijega iz staračkog doma.

Pierce Brosnan u filmu The Last Rifleman

U namjeri da obilježi 75. godišnjicu iskrcavanja u Normandiji na Dan D, Bernard je tada prevario osoblje u staračkom domu, rekavši da samo ide do prodavnice. A zapravo je putovao od željezničke stanice Brighton, da bi na kraju uzeo trajekt. Uspješno je učestvovao u komemorativnim događanjima, odajući sa stotinama kolega počast onima koji su u ratu žrtvovali svoje živote.

I dok je Bernard bio uronjen u ceremoniju Dana D, na drugoj strani se odvijala besomučna operacija potrage za odbjeglim stanovnikom staračkog doma. Njegov bijeg toliko je zaokupio pažnju da se našao i na naslovnim stranicama mnogih medija, što je dovelo i do njegovog ljupkog nadimka "Veliki bjegunac".

Osvrćući se na svoj bijeg, Bernard je tada rekao: "Moje misli su bile s mojim drugovima koji su ubijeni. Išao sam da im odam počast."

Film The Last Rifleman tek treba da dobije datum izlaska.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije