Netflixova hit serija vratila u život pjesmu staru 37 godina!

0
Radiosarajevo.ba
Netflixova hit serija vratila u život pjesmu staru 37 godina!
Foto: Facebook / Scena iz serije Stranger Things

Popularna Netflixova serija Stranger Things vratila je na top liste pjesmu iz 1985. godine. Riječ je o pjesmi Running Up That Hill koju izvodi Kate Bush.

Pjesma stara 37 godina prethodne sedmice našla se na osmom mjestu Billboardove Hot 100 britanske i američke liste.

Kad je tek izašla pjesma se našla na 30. mjestu Billboardove liste.

Mijatović uputio apel uoči sjednice NSRS: Budite pametni, Dodik kreće u novu tragičnu avanturu!

Mijatović uputio apel uoči sjednice NSRS: Budite pametni, Dodik kreće u novu tragičnu avanturu!


"Možda ste čuli da je prvi dio fantastične, uzbudljive nove serije Stranger Things nedavno objavljen na Netflixu. Sadrži pjesmu Running Up That Hill kojoj mladi obožavatelji serije daju potpuno novi život – i meni je to super!" napisala je pjevačica na društvenim mrežama, prenosi Index.hr.

"Zbog toga se Running Up That Hill sluša širom svijeta i ušao je na britansku listu na 8. mjesto. Sve je to stvarno uzbudljivo! Hvala puno svima koji su podržali pjesmu. Ostatak serije čekam čuvajući dah", dodala je.

Running Up That Hill igra ključnu ulogu u posljednjoj sezoni Stranger Thingsa. Predstavljena je kao omiljena pjesma djevojke Max, koju glumi Sadie Sink, i pojavljuje se kao motiv sve vrijeme.

Pjesma je postala hit i među tinejdžerima te pripadnicima generacije Z (1997-2012. godište), koji nisu bili ni rođeni kada je pjesma prvi put objavljena, a preplavila je i TikTok.

Inače, istu pjesmu je 2003. godine obradio i bend Placebo.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije