Dokumentarac o Jennifer Lopez uskoro na Netflixu

0
Radiosarajevo.ba
Dokumentarac o Jennifer Lopez uskoro na Netflixu
Foto: Instagram / Jennifer Lopez

Prije nekoliko dana, tačnije, 8. juna, održana je premijera dokumentarnog filma o Jennifer Lopez, znakovitog naslova "Poluvrijeme".

Dokumentarac, koji daje novi uvidu u karijeru J. Lo, ali progovara i o njezinu privatnom životu, prvu je pogledala publika Tribeca Film Festivala, a od 14. juna film će biti dostupan na Netflixu.

Organizatori Tribece ovu filmsko-muzičku poslasticu najavljuju kao dokumentarac koji se bavi teškim trenucima u njezinoj karijeri, ali i daje uvid u njezin porodični život s djecom i zaručnikom, poznatim glumcem Benom Affleckom, piše Večernji.

Saobraćajna nesreća na Stupu: Prevrnuo se automobil, policija i Hitna pomoć na terenu

Saobraćajna nesreća na Stupu: Prevrnuo se automobil, policija i Hitna pomoć na terenu

I dok čekamo priču o J. Lo na Netflixu, koju je režirala Amanda Michell, dobro je podsjetiti se najboljih dokumentaraca koji su se bavili najvećim muzičkim zvijezdama svih vremena.

Potraga i nije previše teška, jer u ovom brzo rastućem žanru izdvajaju se radovi najvećih filmaša današnjice.

Prvi na toj listi svakako je Martin Scorsese, koji ni u jednom trenutku svog filmskog rada nije skrivao koliko voli Rolling Stonese, jer upravo njihove pjesme odjekuju iz njegovih filmova.

Rolling Stones, 1967. godina - undefined

FOTO: Društvene mreže: Rolling Stones, 1967. godina

Nije Scorsese odolio ni praćenju svog omiljenog rock-benda na turneji, pa je tako snimao njihova dva koncerta 2006. godine u New Yorku, a rezultat je impresivni "Vječni sjaj", koncertno-dokumentarni film koji osvaja vrhunskom produkcijom i načinom na koji je veliki reditelj snimao koncert.

Ipak, mnogi će reći da je njegov najbolji glazbeni dokumentarac "The Last Waltz" (ujedno i jedan od najboljih glazbenih dokumentaraca svih vremena), zapravo zapis o posljednjem koncertu kultnog The Banda 1976. u San Franciscu.

Uz to, imao je Scorsese svoje "prste"u još jednom slavnom starom dokumentarcu, a riječ je o "Woodstocku" iz 1970. godine.

Bob Dylan - undefined

Foto: EPA-EFE: Bob Dylan

Film o trodnevnom muzičkom festivalu režirao je Michael Wadleigh, ali ga je montirao Scorsese, zajedno sa svojom stalnom saradnicom i trostrukom oskarovkom Thelmom Schoonmaker.

Na popis filmova koje svako treba vidjeti prije ovog najnovijeg o J. Lo dodajte i "U potrazi za Sugar Manom", zatim film "Marley" škotskog dokumentarista Kevina MacDonalda i "Rolling Thunder Revue", priču o Bobu Dylanu koju je za Netflix također napravio neizbježni Martin Scorsese.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije