Neda se odselila, a nedjelju proklinjemo samo u pjesmi

Radiosarajevo.ba
Neda se odselila, a nedjelju proklinjemo samo u pjesmi
Foto: Dž. Kriještorac/Radiosarajevo.ba / Pres konferencija Parnog valjka

Parni Valjak, bend koji je decenijama u vrhu regionalne pop-rock muzičke scene, na vrhu hotela Courtyard Marriott u Sarajevu održao je i konferenciju za novinare.

Povod je naravno njihov skori koncert u Sarajevu 20. marta u dvorani Zetre, jedan od ukupno 63 koncerta koji će biti održani tokom turneje Runda 44.

Nakon 44 godine, Parni Valjak još uvijek nalazi radost u zajedničkom sviranju i bavljenju muzikom, a popularni vođa Parnog Valjka, Husein Hasanefendić Hus, kaže da bi to sigurno radili i da ne žive od muzike - iz čiste ljubavi i hobija.

Kada radim pjesme nemam nikakvu ideju kome to pišem. Interesantno je da se za novije pjesme, koje nastaju u ovim poznijim godinama, veže mlada generacija. A stara generacija se neda, imaju svoje favorite od ranije.

Komentarišući činjenicu da Parni Valjak postoji već 44 godine, Hus dodaje:

Treba probat' bit iskren, a Aki je sa svojom emocijom savršen transmiter. To je i recept za dugovječnost - ne raditi hitove, već ako se dese, dese.

O čuvenoj Nedi iz svoje pjesme kažu da se odselila, a da nedjelju ustvari vole i da su je proklinjali samo u stihovima.

I Hus i Aki se slažu da je najbolji Valjkov album  upravo najsvježije studijsko izdanje Vrijeme, a ako bi morao izdvojiti neke pjesme Aki glasa za Stranicu dnevnika, Jesen u meni, Sve još miriše na nju, mada mu je trenutno najdraža  Otkud ti pravo, s  pomenutog novog albuma Vrijeme.

Biljana Čigoja iz agencije Stars & More kao organizatora koncerta kaže da će koncert biti vrhunski produciran, kako i dolikuje bendu kakav je Parni Valjak.

Ulaznice su već odavno u prodaji na svim prodajnim mjestima kupikartu.ba, platou Skenderija, blagajni BKC-a i uličnoj prodaji Ferhadija po cijeni od 20 maraka za parter i tribine, dok su za VIP balkon i fan pit ulaznice po cijeni od 30 maraka.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Povezano

/ Najnovije