Spektakularna "Runda 44" se nastavlja: Parni valjak u sarajevskoj Zetri

Radiosarajevo.ba
Spektakularna "Runda 44" se nastavlja: Parni valjak u sarajevskoj Zetri
Foto: Promocija / Parni valjak u Sarajevu

Legendarni rok sastav Parni valjak u okviru svoje turneje „Runda 44“ kojom slave 44 godina muzičke karijere održaće koncert 20. marta 2020. godine, s početkom  u 20 sati u Olimpijskoj dvorani Zetra u Sarajevu.

Naslov turneje „Runda 44“ proizašao je iz stiha pjesme „Kad nemaš kud“,  s novog albuma „Ne znam koja runda, al’ još uvijek stojim“, te predstavlja omaž bogatoj muzičkoj istoriji i pjesmama koje publika i danas  prepoznaje. "Runda 44“ je izraz iz sportskog žargona za našu 44. godinu i upornu borbu na sceni”, izjavili su članovi grupe. Da će i sama turneja biti legendarna i spektakularna govori i to da su do sada obišli sve veće gradove regiona, nekoliko gradova u Evropi i imali nastupe i u Americi. Nakon sjajnih koncerata sada sarajevska publika ima priliku da pjeva i pleše uz dobro poznate hitove „Uhvati ritam“, „Ljubavna“, „Đođi“, „Moja je pjesma lagana“, a i da uživa u svježim rifovima sa novog albuma „Vrijeme“.

Organizator koncerta je agencija „Stars and more“, koja je jedna od vodećih agencija za organizovanje korporativnih događaja, koncerata i festivala u regionu. Koncert u sklopu turneje „Runda 44“ je izuzetno tehnički zahtjevan projekat, na visokom produkcijskom nivou, te članovi benda i organizatori najavljuju da će sarajevskoj publici osigurati pravi muzički spektakl.

Ulaznice u prodaji na svim prodajnim mjestima kupikartu.ba, plato Skenderija i ulična prodaja Ferhadija.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Povezano

/ Najnovije