Nakon dugo vremena grupa ABBA priprema iznenađenje za obožavatelje

1
Radiosarajevo.ba
Nakon dugo vremena grupa ABBA priprema iznenađenje za obožavatelje
FOTO: Arhiv / ABBA

Obožavatelji švedske grupe ABBA više od 40 godina čekaju novu muziku, a čini se da će uskoro doći na svoje.

Naime, pobjednici Eurosonga iz 1974. objavili su novost, stranicu ABBA Voyage koja je povezana sa stranicama na društvenim mrežama, a u kratkoj objavi pozvali su obožavatelje da im se pridruže 2. septembra.

Članovi grupe, Agnetha Fältskog (71), Björn Ulvaeus (76), Benny Andersson (74) i Anni-Frid Lyngstad (75) na društvenim mrežama podijelili su isječak hita iz 1983. "You Owe me One" uz novosti o projektu ABBA Voyage, naslovni plakat projekta koji prikazuje pomrčinu Mjeseca.

U autobusu u Njemačkoj u kojem su poginule četiri osobe bio i Bosanac

U autobusu u Njemačkoj u kojem su poginule četiri osobe bio i Bosanac

Novi projekt ABBA Voyage započeo je spekulacijom da će ABBA 2. septembra održati digitalni koncert koji je grupa obožavateljima obećala još 2016. te da će nakon gotovo 40 godina objaviti nove pjesme.

Iako je projekt dugo odgađan, Björn Ulvaeus najavio je za britanske medije da će se digitalna turneja ipak održati 2022. te da je s Bennyjem Anderssonom napisao nekoliko pjesama koje će biti objavljene na jesen.

"Ne smijem otkriti previše. Mogu samo reći da je bilo odlično vratiti se u studio, ali i pomalo neobično. Okupili smo se u studiju i uspomene su odmah navrle", rekao je Björn, piše Večernji.hr.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije