Najskuplja serija do sada stigla na Netflix i doživjela potpuni debakl: Kritičari razočarani

2
Radiosarajevo.ba
Najskuplja serija do sada stigla na Netflix i doživjela potpuni debakl: Kritičari razočarani
Foto: Netflix / '3 Body Problem' stigao na Netflix

Netflixova serija 3 Body Problem, od kreatora nagrađivane Igre prijestolja, jedan je od najskupljih projekata ikad prikazanih na ovoj platformi, ali uprkos tome naišao je na oštre kritike.

Jedna od najskupljih serija u 2024. godini morala je da opravda velika očekivanja. Međutim, ovo ostvarenje zasnovano na kineskim bestselerima, po svemu sudeći, propalo je, a kritičari su kritikovali previše složenu radnju i trenutke "dosade koja škripi zubima".

Serija je navodno imala budžet od 125 miliona funti, a ima osam epizoda. Radnja prati astrofizičarku Ye Wenxue, čiji je otac ubijen tokom Kineske kulturne revolucije. Ona je godinama kasnije regrutovana u vojsku i članica je tajne misije čiji je cilj da uspostavi kontakt s vanzemaljcima.

Sead Turčalo: 'Kako Rusija podstiče poricanje genocida u Srebrenici i balkansku nestabilnost'

Sead Turčalo: 'Kako Rusija podstiče poricanje genocida u Srebrenici i balkansku nestabilnost'

Seriju su kritikovali kritičari, koji navode da je dosadna i previše zbunjujuća, piše Daily Mail.

"Poput rakete koja se raspada pri polijetanju, serija odmah odjuri u nekoliko pravaca odjednom. Benioff i Weiss nemaju pojma da li prave filozofski triler, historijski ep o kulturnoj revoluciji, kriminalnu dramu, romantičnu komediju, horor film ili trailer za video-igricu", piše Christoper Stevens za Daily Mail.

Dodaje i da je rezultat to da sve izgleda vještački i neubjedljivo.

"Nijedna knjiga nije zaista neprilagodljiva, problem je u tome što će prikazivanje na ekranu jednostavno biti previše dosadno ili zbunjujuće, a 3 Body Problem je nekako i jedno i drugo. Benioff, Weiss i Woo su napravili radikalne i transformativne promjene u izvornom materijalu, ali su izgubili nešto integralno u procesu. Ostaje nam serija koja je puna buke, ali bez živahnosti, tijelo lišeno života", ističe Louis Chilton za Independent.

Lucy Mangan je, pišući za Guardian, osudila pokušaj pisaca da oponašaju uspjeh Igre prijestola.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije