Najavljena posljednja sezona Netflixove serije 'The Witcher'

1
Radiosarajevo.ba
Najavljena posljednja sezona Netflixove serije 'The Witcher'
Foto: Printscreen / The Witcher

Iz Netflixa su potvrdili kako je četvrta sezona serije The Witcher ušla u produkciju, a odobrena je i peta sezona koja će ujedno biti i zadnja. Preostale dvije sezone pokrit će radnju iz tri Witcher knjige (Baptism of Fire, The Tower of the Swallow i Lady of the Lake).

Kako se već od prije znalo, ulogu Geralta od Rivije u četvrtoj i petoj sezoni nosit će novi glumac – Liam Hemsworth, nakon što je Henry Cavill odlučio napustiti franšizu i posvetiti se drugim projektima. Hemswortha kao Geralta još nismo vidjeli i nije poznato kada bi četvrta sezona trebala imati svoju premijeru.

Interes publike za serijom The Witcher padao je iz sezone u sezonu. Reakcije fanova na najavu završetka serije sada su takve da skoro niko ne traži da serija potraje duže od pet sezona.

Srbijanski analitičar o Konakoviću: Taj nespretni centar dao je legitimitet Vučiću

Srbijanski analitičar o Konakoviću: Taj nespretni centar dao je legitimitet Vučiću

U najboljem slučaju, The Witcher će biti dostojno poslan u penziju, što se ne može reći za brojne druge serije koje je Netflix otkazao prije nego su im priče bile zaključene.

Vrijedi istaći kako Netflixova prava na Witcher neće biti okončana završetkom glavne serije. Vjerovatno ćemo i dalje viđati druge Netflixove projekte u toj franšizi, poput nadolazećeg animiranog filma The Witcher: Sirens of the Deep.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije