Fanovi u šoku: Potvrđeno je - Henry Cavill više neće glumiti u seriji The Witcher

0
Radiosarajevo.ba
Fanovi u šoku: Potvrđeno je - Henry Cavill više neće glumiti u seriji The Witcher
Foto: IMDb / Cavil kao Geralt od Rivije

Netflix je obnovio seriju The Witcher za četvrtu sezonu, ali, ovoj hit fantastičnoj seriji, nedostajat će poznato lice.

Naime, kako je potvrđeno - što je ostavilo fanove u šoku, jedna je ovo od 'gorućih' tema na društvenim mrežama proteklih dana - Henry Cavill nakon treće sezone više neće biti Geralt od Rivije.

Tu ulogu preuzet će Liam Hemsworth.

Kongres SAD konačno odobrio pomoć Ukrajini: Evo koliko novca će dobiti

Kongres SAD konačno odobrio pomoć Ukrajini: Evo koliko novca će dobiti

Vijest su potvrdili i Hemsworth i Cavill. 

"Moje putovanje kao Geralta od Rivije bilo je ispunjeno i čudovištima i avanturama, i nažalost, medaljon i svoje mačeve neću nositi za četvrtu sezonu", rekao je Cavill u izjavi na Instagramu.

"Umjesto mene, fantastični gospodin Liam Hemsworth će preuzeti plašt Bijelog vuka. Kao i s najvećim književnim likovima, predajem baklju s poštovanjem prema vremenu provedenom utjelovljujući Geralta i entuzijazmom da vidim Liamov pogled na ovog najfascinantnijeg i najnijansiranijeg čovjeka. Liam, dobri gospodine, ovaj lik ima tako divnu dubinu, uživajte otkrivajući ga."

Liam je, pak, kazao:

"Kao obožavatelj Witchera oduševljen sam mogućnošću da igram Geralta od Rivije. Henry Cavill je bio nevjerojatan Geralt i počašćen sam što mi predaje uzde i dopušta mi da preuzmem oštrice Bijelog vuka za sljedeće poglavlje njegove pustolovine. Henry, godinama sam tvoj obožavatelj i nadahnulo me ono što si donio ovom voljenom liku. Možda imam neke velike čizme za ispuniti, ali uistinu sam uzbuđen što ću zakoračiti u svijet The Witchera."

Cavill je glumio lovca na čudovišta otkako je Netflixova serija debitirala u decembru 2019. Treća sezona serije, inače, treba biti emitirana u ljeto 2023.

The Witcher se tokom godina pojavio kao jedna od vodećih franšiza na Netflixu.

Četverodijelna serija - prequel s Michelle Yeoh u glavnoj ulozi, The Witcher: Blood Origin", trebala bi imati premijeru ovog Božića. 

Hemsworth je najpoznatiji po ulozi Galea Hawthornea u filmskoj sagi Igre gladi, u kojoj je glumio uz Jennifer Lawrence i Josha Hutchersona. Nedavno je glumio s Christophom Waltzom u seriji Most Dangerous Game, koja je obnovljena za drugu sezonu u augustu 2021. Glumi i u nadolazećem trileru Russella Crowea Poker Face.

Također, njegov brat je Chris Hemsworth kojeg javnost zna po ulozi Thora u Marvelom filmskom univerzumu.

Cavill je i dalje popularna roba u industriji zabave. Glumac glumi zajedno s Millie Bobby Brown u filmu Enola Holmes 2, koji će biti objavljen na Netflixu sljedeće sedmice, a nedavno je potpisao ugovor s redateljem Guyem Ritchiejem za film The Ministry of Ungentlemanly Warfare. Uz to, Cavill je potvrdio da će ponovno glumiti svoju ulogu Supermana u nadolazećem filmu kompanije Warner Bros.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije