Na dodjeli filmskih nagrada BAFTA zablistali Cillian Murphy, Emma Stone, pojavio se i princ William

0
Radiosarajevo.ba
Na dodjeli filmskih nagrada BAFTA zablistali Cillian Murphy, Emma Stone, pojavio se i princ William
Foto: EPA-EFA / Princ William / BAFTA

Anatomija pada osvojila je prvu nagradu večeri, onu za originalni scenarij, a Zona interesa posebnu nagradu za britanski film

Oppenheimer, trosatni ep o izradi atomske bombe tokom Drugog svjetskog rata, veliki je pobjednik na dodjeli filmskih nagrada BAFTA u nedjelju, 18. februara, osvojivši ukupno sedam nagrada.

Jedan od filmova s najvećom zaradom 2023. godine osvojio je glavnu nagradu večeri, nagradu za najbolji film. Također je dobio nagrade za glavnog glumca Cilliana Murphyja, sporednog glumca Roberta Downeya Jr., montažu, kameru, originalnu glazbu te režiju za Christophera Nolana, njegovu prvu takvu nagradu BAFTA-e, piše Jutarnji.

Koje je vrijeme Trebevićke žičare tokom majskih praznika: Niže cijene povratne karte

Koje je vrijeme Trebevićke žičare tokom majskih praznika: Niže cijene povratne karte

"Moram zahvaliti toliko ljudi za ovo, nevjerovatnoj glumačkoj ekipi", rekao je Nolan u svom govoru.

Emma Stone osvojila je nagradu za glavnu glumicu za gotičku komediju Jadnici, koja je osvojila ukupno pet nagrada.

Nagradu za najbolji dokumentarni film dobio je film 20 dana u Mariupolju, lični prikaz novinara Mstislava Černova o opsadi ukrajinskog grada.

"Ovdje se ne radi o nama, ovaj film je o Ukrajini, o ljudima iz Mariupolja... prekjučer je još jedan ukrajinski grad pao... mnogi gradovi prije toga", rekao je Černov u svom govoru.

Osim mnoštva slavnih osoba koje su prisustvovale ceremoniji u Royal Festival Hallu kraj rijeke Temze u središtu Londona, na popisu gostiju nalazio se i predsjednik BAFTA-e, britanski princ William.

Baš kao što je i najavljeno, princ William na 77. dodjelu filmskih nagrada Britanske akademije za filmsku i televizijsku umjetnost, poznatije kao BAFTA, stigao je sam.

Počelo Berlinale: Festival otvorio novi film Cilliana Murphyja

Počelo Berlinale: Festival otvorio novi film Cilliana Murphyja

Uprkos problemima koji su zadesili njegovu porodicu, princ je bio dobro raspoložen i uživao je u susretu s okupljenima i velikim glumačkim zvijezdama među kojima je bila i Cate Blanchett s kojom se srdačno pozdravio, a potom i uživao u razgovoru, piše Gloria.

Ovaj glamurozan događaj Kate i William inače ne propuštaju, no ovog puta zbog oporavka nakon operacije, njegova supruga, princeza Catherine, nije mogla prisustvovati svečanoj dodjeli.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije