Ljeto u Jajcu: Jelena Rozga i Željko Bebek zagrijavaju turiste iz BiH i inozemstva

0
Radiosarajevo.ba
Ljeto u Jajcu: Jelena Rozga i Željko Bebek zagrijavaju turiste iz BiH i inozemstva
Instagram / Jelena Rozga

Ovaj će vikend u Jajcu se održava niz manifestacija koje privlače brojne turiste iz BiH i inostranstva.

Pored „Dana srednjovjekovlja“ na kojima ove godine gostuje 30 histroijskih grupa iz nekoliko zemalja i otvorenja 42. Kazališnih/Pozorišnih igara, održavaju se i dva koncerta: Jelene Rozge (petak, 30. juni) i Željka Bebeka (subota, juli) kao početak manifestacije „Ljeto u Jajcu“.

42. Pozorišne/Kazališne igre BiH

Grad Jajce 1. jula otvara svoja vrata za glumce i ljubitelje pozorišta. Počinju 42. Pozorišne/Kazališne igre BiH najznačajniji pozorišni kulturni događaj u Bosni i Hercegovini. U osam dana, od 1. do 8. jula 2023. godine u Jajcu, na daskama Pozorišne dvorane Doma kulture, u takmičarskom programu, bit će prikazano sedam predstava.

Ko to tamo mijenja identitet Baščaršije? Kontaktirali smo Federalnu upravu za inspekcijske poslove

Ko to tamo mijenja identitet Baščaršije? Kontaktirali smo Federalnu upravu za inspekcijske poslove

Ključ grada Jajca ove godine, tokom festivalskih dana, brižno će čuvati bosanskohercegovački glumac i dugogodišnji učesnik Pozorišnih/Kazališnih igara u Jajcu Senad Bašić.

Selektorica 42. Pozorišnih/Kazališnih igara BiH je glumica i dugogodišnja pozorišna radnica Hasija Borić-Stojić.  

Najznačajniji pozorišni kulturni događaj u Bosni i Hercegovini Pozorišne/Kazališne igre BiH, 42. po redu otvara predstava Ljetopis o kralju Tvrtku Jasmina Imamovića u režiji Dine Mustafića i izvedbi BKC Sarajevo.

Na sceni Doma kulture Jajce, u takmičarskom dijelu, bit će izvedeno 7 predstava.

Dani srednjovjekovlja u Jajcu

Već nekoliko godina tradicionalno se u Jajcu održavaju Dani Srednjovjekovlja koji okupljaju povijesne postrojbe i ljubitelje srednjovjekovlja diljem BiH i drugih zemalja. Smatra se za jednu od najvećih regionalnih manifestacija ove vrste. Ovaj vikend, 01. i 02. jula , održat će se šesta po redu manifestacija Dani srednjovjekovlja u Jajcu.

Manifestacija će započeti mimohodom kroz centar grada do tvrđave, gdje će se upriličiti predstava krunidbe kralja. Nakon toga gledatelji će moći uživati u bogatom programu koji će uključivati brojne igre i radionice, plesove te vatreni show.

U programu će sudjelovati povijesne postrojbe i drugi izvođači iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Srbije, Slovenije i Češke.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije