Legendarni horor i jedan od najprofitabilnijih filmova svih vremena dobija novi nastavak  

0
Radiosarajevo.ba
Legendarni horor i jedan od najprofitabilnijih filmova svih vremena dobija novi nastavak   
Foto: IMDb / "Vještica iz Blaira" izašla 1999. godine

Filmski studiji Lionsgate i Blumhouse rade na novim nastavcima legendarnog horora Vještica iz Blaira (The Blair Witch Project), potvrdio je Hollywood Reporter.

Filmski studiji planiraju da snime seriju koja će poslužiti kao nastavak legendarnog filma koji je zauvijek promijenio svijet horora.

Horor projekat: Vještica iz Blaira iz 1999. zaslužna je za oživljavanje određene tehnike snimanja, koja je kasnije korištena u brojnim filmskim hitovima, uključujući serijal Paranormalne aktivnosti.

Jedinstveno horor iskustvo: Kada kasnovečernji talk show krene po zlu

Jedinstveno horor iskustvo: Kada kasnovečernji talk show krene po zlu

Štaviše, Vještica iz Blaira se smatra jednim od komercijalno najuspješnijih filmova svih vremena. Iako su troškovi proizvodnje bili između 200.000 (364.730 KM) i 500.000 dolara (911.825 KM), film je zaradio više od 249 miliona dolara (454,09 miliona KM) širom svijeta.

Ovaj uspeh je doveo do dva nastavka – prvi je izašao 2000. godine i bio je promašaj, a drugi je izašao 2016. i podijelio mišljenja gledatelja.

Napisan i režiran od strane Daniela Myricka i Eduarda Sancheza, film prati tri studenta koji se 1994. kreću na Black Hills da bi snimili dokumentarac o urbanoj legendi zvanoj Vještica iz Blaira. Učenici su nestali, a godinu dana kasnije pronađeni su njihovi snimci. Nemontirani snimak prikazuje tragediju koja je zadesila nestale učenike.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije