"Igra prijestolja" dobija novi prednastavak, evo ko će igrati glavne uloge

0
Radiosarajevo.ba
"Igra prijestolja" dobija novi prednastavak, evo ko će igrati glavne uloge
Foto: IMDb / Radnja serije odvija se nakon radnje iz "Zmajeve kuće"

HBO je otkrio glavne glumce svoje nadolazeće serije A Knight of the Seven Kingdoms: The Hedge Knight, novog spin-offa Igre prijestolja (Game of Thrones), svoje najpopularnije serije.

Glavne uloge igrat će Peter Claffey, koji će utjeloviti Dunka, i Dexter Sol Ansell, koji će utjeloviti Egga, potvrdio je Deadline.

Radnja serije odvija se nakon radnje iz Zmajeve kuće i oko sto godina prije Igre prijestolja. Serija prati dva junaka koji lutaju Westerosom i odlaze na avanture - mladog i naivnog, ali hrabrog viteza Duncana Visokog i njegovog malog štitonošu Egga.

Oglasio se Emir Suljagić nakon govora David Camerona

Oglasio se Emir Suljagić nakon govora David Camerona

Nadolazeća serija temelji se na serijalu fantastičnih novela, nazvanom Tales of Dunk and Egg, koje je napisao George R. R. Martin, tvorac Pjesme leda i vatre.

Petera Claffeyja imali smo priliku vidjeti u serijama Bad Sisters, koja se prikazivala na streaming servisu Apple TV+, i Vikings: Valhalla, Netflixovom nastavku popularne serije Vikinzi.

Dexter Sol Ansell je dječji glumac koji je glumio u serijama Emmerdale i The Midwich Cuckoos, a prošle godine utjelovio je mlađu verziju protagonista u prednastavku Igara gladi - Igre gladi: Balada pjevica i zmija.

Serija A Knight of the Seven Kingdoms: The Hedge Knight imat će premijeru krajem 2025. godine.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije