Kultni reditelj obolio od višegodišnjeg poroka: "Svako zadovoljstvo ima svoju cijenu"

0
Radiosarajevo.ba
Kultni reditelj obolio od višegodišnjeg poroka: "Svako zadovoljstvo ima svoju cijenu"
Foto: EPA - EFE / David Lynch

Kultni američki reditelj David Lynch potvrdio je da boluje od plućnog emfizema zbog "višegodišnjeg uživanja u cigaretama", ali istodobno je umirio svoje obožavatelje poručivši im da se neće "nikada penzionisati".

Nakon ode duhanu, njegovom mirisu i užitku paljenja nove cigarete, 78-godišnji reditelj je, u objavi na X-u, napisao da "svako zadovoljstvo ima svoju cijenu", a ona koju on mora platiti je plućna bolest koja rezultira razaranjem plućnih alveola i utiče na otežano disanje.

U intervjuu britanskom časopisu Sight and Sound koji će biti objavljen u septembarskom broju, reditelj Twin Peaksa, Mulholland Drive i Sailor and Lula (Zlatna palma u Cannesu 1990.) priznaje da je manje pokretan nego prije i da će možda, tokom budućih projekata, svojim glumcima upute morati davati na daljinu, što su u ponedjeljak prenijeli brojni mediji.

Vučić prekinuo prijenos Olimpijade: 'Niko ne brine o građanima kao ja... znam zašto me mrze'

Vučić prekinuo prijenos Olimpijade: 'Niko ne brine o građanima kao ja... znam zašto me mrze'

Naknadno je na društvenim mrežama objavio umirujuću poruku.

"Prestao sam pušiti prije dvije godine i dobre su vijesti da mi je zdravlje, unatoč emfizemu, odlično i da nikada neću otići u penziju".

Kao reditelj deset kultnih igranih filmova, objavljenih između 1977. i 2006., ovaj reditelj je bio nominovan za Oscara za filmove Čovjek slon (1980.), Plavi baršun (1986.) i Mulholland Drive (2001.). Počasnog Oscara dobio je 2019. za svoju cjelokupnu filmografiju.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije