David Lynch propagira transcendentalnu meditaciju

Radiosarajevo.ba
David Lynch propagira transcendentalnu meditaciju


Američki reditelj David Lynch savjetuje američkim vlastima da koriste transcendentalnu meditaciju kako bi pomogle vojnicima koji pate od posttraumatskog stresnog poremećaja po povratku iz Afganistana.

Pozvan da na Beverly Hillsu predstavi Meditaciju, kreativnost, mir (Meditation, Creativity, Peace), najnoviji dokumentarni film o toj mentalnoj tehnici, Lynch je istaknuo njezine pozitivne učinke na djecu sa školskim problemima, zatvorenike i žene žrtve seksualnog nasilja.

''Ljudi kažu da je to oblik meditacije a la Mickey Mouse ili da je to za početnike. Svašta. Radi se o starom obliku meditacije, duboko blagotvornom za ljudsko biće'', kaže Lynch.

Direktor David Lynch Fondacije, Bob Roth, izjavio je kako američko ministarstvo obrane razmatra moguću dobit od te prakse za veterane koji se vraćaju iz Iraka i Afganistana.

Tablete su bez učinka, a koktel tableta koje piju te mlade žene i muškarci čini ih još rastrojenijim, dodao je.

Redatelj nominiran za Oscara za filmove Čovjek slon (1980.), Plavi baršun (1986.) i Mulholland Drive (2001.), poznati je pristaša transcendentalne meditacije koju je 60-ih godina razvio indijski guru Maharishi Mahesh Yogi.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije