Kreator 'Peaky Blindersa' potvrdio: Cillian Murphy se definitivno vraća ulozi Tommyja Shelbyja

1
Radiosarajevo.ba
Kreator 'Peaky Blindersa' potvrdio: Cillian Murphy se definitivno vraća ulozi Tommyja Shelbyja
Foto: IMDb / Cillian Murphy ponovo će igrati Tommyja Shelbyja

Govoreći za Birmingham World na premijeri svoje nove BBC drame The Town, kreator Peaky Blindersa Steven Knight potvrdio je da će sada već oskarovac Cillian Murphy ponoviti svoju famoznu ulogu u nadolazećoj filmskoj verziji britanske kriminalističke drame.

Knight je rekao da se Murphy "definitivno" vraća, a snimanje filma Peaky Blinders počinje ovog septembra.

"Definitivno se vraća u ulogu. Film snimamo u septembru odmah niz put u Dighbetu", potvrdio je Knight.

Saobraćajna nesreća kod Bijeljine: Teško povrijeđen motociklista

Saobraćajna nesreća kod Bijeljine: Teško povrijeđen motociklista

Murphyjev očigledan povratak u ulogu Tommyja Shelbyja u filmu Peaky Blinders nije preveliki šok s obzirom na to da je zvijezda Oppenheimera već dugo glasno govorila o svom interesovanju za glumu u filmu o birmingemskoj bandi, a sve pod uslovom da scenario bude dovoljno dobar.

"Ako ima još prostora za priču, volio bih da radim", rekao je glumac prošle godine za Rolling Stone UK.

"Ali mora biti dobro. Steve Knight je napisao 36 sati televizijske priče, a mi smo je prikazali na jako visokom nivou. Zaista sam ponosan na posljednju sezonu".

Peaky Blinders je prvobitno premijerno prikazan na BBC Two u inostranstvu (njegove posljednje dvije sezone prebačene su na BBC One), ali nakon što je serija stigla na Netflix, njena popularnost je eksplodirala. Finale serije emitovano je u aprilu 2022. godine, ali kreator nikada nije krio svoje namjere da nastavi priču u filmskoj formi.

"Film? Znam tačno o čemu će se raditi. I znam koje dvije priče će se ispričati u njemu", rekao je kreator za Esquire čak i prije emitovanja finala serije.

"Šta će biti nakon toga, želim da to zavisi od filma".

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije