Kraljica popa režira film o vlastitom životu i muzici

1
Radiosarajevo.ba
Kraljica popa režira film o vlastitom životu i muzici
/ Madonna na Met Gala 2016

Kraljica popa, Madonna režirat će cjelovečernji biografski film o vlastitu životu koji uskoro kreće u produkciju, objavio je najveći američki filmski studio Comcast Corp's Universal Pictures.

Šezdesetdvogodišnja pjevačica i glumica, na scenariju za film sarađivat će s Oscarom nagrađenim scenaristom filma Juno Diablom Codyjem, objavio je studio.

Produkciju će potpisati zajedno s Amy Pascal, koja je za najprestižniju svjetsku filmsku nagradu bila nominirana čak triput. Izvršni producenti filma bit će Sara Zambreno i Madonnin dugogodišnji menadžer Guy Oseary, javlja Hina.

"Želja mi je prenijeti nevjerovatno putovanje na koje me život odveo kao umjetnicu, muzičarku, plesačicu i ljudsko biće koje pokušava pronaći svoje mjesto u svijetu. U fokusu filma će biti muzika, muzika koja me tjerala naprijed i umjetnost koja me održala na životu. Toliko je neispričanih, inspirativnih priča i ko bi ih bolje ispričao od mene same. Želim podijeliti uzbudljivu vožnju svog života vlastitim glasom i vlastitom vizijom”, najavila je Madonna svoj biografski film.

Datum izlaska filma, kao i ime glumice koja će je utjeloviti u novome projektu, još nisu poznati. Sigurno je da će film biti prepun događaja i priča koje su formirale današnju pop-kulturu. Ne treba zanemariti ni činjenicu da je Madonna dosad u svijetu prodala više od 335 miliona albuma, a proglašena je i solo izvođačem s najvećom zaradom od koncertnih turneja.

U biografiju je upisala 225 osvojenih prestižnih nagrada te gotovo pet hiljada naslovnica u prestižnim svjetskim časopisima.

Tokom pedeset godina duge karijere glumila je u filmovima Evita, a za glavnu je ulogu nagrađena Zlatnim globusom za najbolju glumicu, Njihova liga, Očajnički tražeći Susan, a godine 2011. režirala je historijsku dramu W/E, priču o britanskome kralju Edwardu VIII i njegovoj odabranici Wallis Simpson.

Režirala je i producirala i dokumentarni film I Am Because We Are o djeci u Malawiju. Truth or Dare, dokumentarni film o Madonninu životu, bio je najgledaniji muzički dokumentarac od njegove objave 1991. pa sve do 2002. godine.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije