Ko će glumiti Solid Snakea u filmu Metal Gear solid

0
Radiosarajevo.ba
Ko će glumiti Solid Snakea u filmu Metal Gear solid
Foto: deadline.com / Oscar Isaac

Čini se da je dugo očekivana Sonyjeva adaptacija Metal Gear Solid poprimila značajan zamah jer izvori kažu da će Oscar Isaac igrati glavnu ulogu Solid Snakea u filmu.

Film se temelji na video igri Metal Gear Solid koju je stvorio Hideo Kojima, a objavio Konami, dok je scenario napisao Derek Connolly.

Igra je prvi put pokrenuta na PlayStationu 1998. godine, a prati Snakea, vojnika koji se infiltrira u objekt nuklearnog oružja kako bi neutralizirao terorističku prijetnju iz Foxhounda, odmetnute jedinice specijalnih snaga.

Igra je hvaljena na mnogim frontovima, ali njezino pripovijedanje koje ima kinematografski osjećaj uvijek je činilo da je adaptacija filma neizbježna.

S obzirom na Isaacov izuzetno zauzet raspored, datum početka produkcije još uvijek nije poznat.

Što se tiče Isaaca, Metal Gear Solid mogao bi mu pružiti još jednu veliku franšizu, jer je već glumio u najnovijoj franšizi Ratova zvijezda.

Iako se industrija polako vraća u proizvodnju zbog pandemije COVID-19, Isaac je posljednjih mjeseci bio zauzet postavljanjem svoje buduće liste, prenosi deadline.com.

Trebao bi glumiti u HBO-jevim Scenama iz braka nasuprot Jessici Chastain, a potom će igrati glavnu ulogu u Marvelovom Moon Knight-u za Disney +.

Isaac će se sljedeći put vidjeti u očekivanom ponovnom pokretanju Dunea i Paula Schradera The Card Counter. Također bi trebao glumiti i producirati adaptaciju Briana K.

Vaughnov strip Ex Machina preimenovao je Veliki stroj i glumio u Francisu i Kumu Barryja Levinsona, zajedno s Jakeom Gyllenhaalom.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije