Kako je hrvatski kritičar vidio film “Daru iz Jasenovca” koji je kandidat za Oskara

/ Komentari (4)

Povratak na članak
Objavite komentar kao gost ili se prijavite.

NAPOMENA: Komentari su isključivo lični stavovi autora. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i pisanja komentara koji podstiču na mržnju. Strogo zabranjen bilo kakav govor mržnje na portalu radiosarajevo.ba, zbog kojeg možete biti krivično procesuirani. Radiosarajevo.ba ima pravo i obavezu da na zahtjev zvaničnih organa dostavi podatke o korisniku čiji komentari sadrže govor mržnje, kao i da korisniku trajno blokira pristup. Obaviještavamo vas da svaki čitatelj dobrovoljno pristupa čitanju i kreiranju komentara i prihvata mogućnost da neki komentari mogu sadržavati narativ koji je u suprotnosti sa vjerskim, nacionalnim, moralnim i drugim načelima. Radiosarajevo.ba ima pravo da obriše sporne ili prijavljene komentare bez najave i objašnjenja. Radiosarajevo.ba koristi automatski sistem prepoznavanja i uklanjanja govora mržnje i drugih neprimjerenih sadržaja u komentarima.

Ja

Pogledao sam film, ništa posebno, ima daleko boljih, jačić filmova na istu temu. Srbijanci imaju dobre reditelje i odlične filmove, zato me je ovaj film neprijatno iznenadio.

ghost

Ah cuda, iz pera hrvatskog kriticara. Reci ce i napisati bilo sta samo da umanji zlocine kakvi se cak ni u posljednjem ratu nisu vidjali. Indikativno, ako cemo tako gledati. Hrvatska ocigledno ne moze da svari na su se na njenoj teritoriji, pod okriljem zvanicne Hrvatske vlade desavali najmonstruozniji zlocini, ne zabiljezeni do tad. Film nisam gledao pa ne mogu dati sud, ali to uopste nije bitno. Ono sto jeste je da neko konacno snimio film koji ce prikazati Hrvatsku toga doba onakvom kakva je bila. Iskreno, film je trebalo snimiti prije 60 - tak godina, ili mozda prije, ali to je neka druga tema.

Zoma

Državni propagandni uradak.Nisam ni malo iznenađen. Podsjeća me na vrijeme jogurt revolucije i Miloševićevo vrijeme ali i glavni financijaš ovog filma je Šešeljev učenik.

Nisam@Robot

Daj Boze da nije bilo potrebe za snimanjem ni jednog filma od ova dva Filma koja svedoce o masovnim ubistvima sivila zena i dejce, o dva Genocida. NDH je pocinila Genocid nad Srpskim civilima a Velika Srbija nad Bosnjacima. Znaci Srbi su urdili to isto svojim komsijama Bosnjacima 76 godina kasnije, da bi se osvetili Turcima. Koja je to logika…Bosnjaci nikada nisu ucinili niti jedan veliki zlocin a kamoli Genocid niti nad Srbima kao niti nad Hrvatima. A sve dok Seselj (Happy TV) po Srbiji hoda i njemu slicni bojim se da sa tim sranjima na ovim prostorima jos nije gotovo …nadam se da se varam.!!

/ Najnovije