Jedni joj predviđaju Oscara, drugi propast: Nove fotografije Angeline Jolie u ulozi Marije Callas

1
Radiosarajevo.ba
Jedni joj predviđaju Oscara, drugi propast: Nove fotografije Angeline Jolie u ulozi Marije Callas
Foto: IMDb / Angelina Jolie kao Maria Callas

Časopis Vanity Fair objavio je dvije nove fotografije sa seta biografskog filma o Mariji Callas, pod nazivom Maria. Iako su neki obožavoci oduševljeni odabirom Angeline Jolie za glavnu ulogu, drugi vjeruju da slavna glumica nije trebalo da igra najveću opersku divu svih vremena.

Film je režirao Pablo Larrain koji je 2016. godine radio na biografskom filmu Jackie, u kojem je Jackie Kennedy igrala Natalie Portman, i 2021. godine na psihološkoj drami Spencer u kojoj je princezu Dianu glumila Kristen Stewart.

Obje su za svoje uloge nominovane za Oscara u kategoriji najbolje glavne glumice, a već se priča da bi i Jolie mogla da uđe u utrku za najprestižniju filmsku nagradu.

Vlada FBiH donijela tri važne odluke iz boračke oblasti: Tiču se novčanih isplata

Vlada FBiH donijela tri važne odluke iz boračke oblasti: Tiču se novčanih isplata

Reditelj je u intervjuu za Vanity Fair otkrio da je oduvijek htio da sarađuje sa Angelinom. Prišao joj je 2021. godine čim je završio sa snimanjem filma Spencer i zamolio je da pogleda film, što je ona i učinila. Bila je toliko oduševljena da je odmah nazvala Larraina i rekla mu da želi da radi sa njim. On joj je zatim ponudio ulogu u filmu Maria.

Reditelj je također otkrio da je priča o Mariji Callas posljednji film u njegovoj trilogiji biografskih filmova o legendarnim ženama koje su obilježile historiju. Radnja filma događa se u Parizu, 70-ih godina prošlog vijeka, neposredno prije Marijine smrti.

Angelina Jolie u novom filmu glumi legendarnu opersku pjevačicu Mariju Callas

Angelina Jolie u novom filmu glumi legendarnu opersku pjevačicu Mariju Callas

"Postala je zbir svih tragedija koje je igrala na pozornici. Film je priča o ženi koja pokušava da pronađe sopstveni glas, identitet i da uradi nešto za sebe, nakon što je cijeli svoj život posvetila publici širom svijeta", izjavio je Larrain.

Ipak, mnogi su skeptični oko Angeline u ovoj ulozi.

"Angelina Jolie je predivna, ali uopće ne izgleda kao Maria Callas. Malo sam iznenađena što su joj dali ulogu. Ne izgleda kao Grkinja", "Ovo mi je tako stresno. Maria je boginja, Larrain nikada ne pravi greške, ali se plašim da će ovo biti promašaj", "Baš me zanima na što će ovo da liči. Maria Callas je legenda i mislim da Jolie nema dostojanstvenost i žestinu koje su potrebne za ovakvu ulogu. Stvarno se nadam da je moja zabrinutost neopravdana", neki su od komentara korisnika Reddita.

Ipak, ima i onih optimističnijih.

"Ne volim biografske filmove, pogotovo one o muzičarima, ali ću ovo pogledati zbog Angeline", "Ove fotografije su predivne. Jedva čekam da je vidim na velikom platnu".

Film Maria imat će svjetsku premijeru na ovogodišnjem Venecijanskom filmskom festivalu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije