Yasmin Levi na Banja Luka Festu: Ovacije kakve se ne pamte! Putovanje ljubavi, tuge i strasti

0
Promotivni tekst
Yasmin Levi na Banja Luka Festu: Ovacije kakve se ne pamte! Putovanje ljubavi, tuge i strasti
Foto: Marko Marin / Yasmin Levy

Poslije koncerta na Belgrade River Festu koji je izazvao ogromnu pažnju regionalne javnosti, svjetska muzička zvijezda Yasmin Levi nastupila je prošle večeri na Banja Luka Fest.

Na veličenstvenu scenu festivala na tvrđave Kastel izašla je hodajući crvenim tepihom, a onda su se nizali hitovi Una noche mas, Alegria, Adio kerida

Na samom početku večeri, Yasmin je publiku pozdravila na našem jeziku, pokazujući posebnu radost što ima priliku da premijerno nastupi pred publikom u Bosni i Hercegovini.

Yasmin Levi u pratnji muzičara stvara doživljaj utemeljen na latino i flamenko kulturnoj baštini, prožet i modernijim zvukom, interpretirajući priče o ljubavima, posljednjim zagrljajima, rastancima, slaveći život i emocije.

Upravo izražajnost emocija jeste ono što ostavlja najjači utisak u njenoj interpretaciji, a njihova univerzalnost vodi kolektivnom katarzičnom iskustvu.

Raskošnim vokalom ona vjerno dočarava ono o čemu pjeva budeći jake osjećaje kod publike, zbog čega se ubraja među one umjetnike čiji rad pun potencijal ostvaruje upravo u interakciji sa njom na koncertima, koji postaju nezaboravno iskustvo.

Svaki minut njenog nastupa prožet je emocijama koje publiku vode kroz setu, bol, nostalgiju, ali i ljubav kao inspirišuću, pokretačku energiju i radost življenja.

Koncert Yasmin Levi iz prvog reda slušale su istaknute javne ličnosti, među njima i članice muzičke grupe Frajle i književnica i novinarka Vesna Dedić, a na samom kraju koncerta Yasmin je sišla u publiku i na bis otpjevala Besame mucho, čime je još jednom opčinila publiku i izazvala ovacije kakve se ne pamte.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije