Nemanja Radulović premijerno u BiH: Koncert na Banja Luka Festu je dio turneje slavnog violiniste!

2
Promotivni tekst
Nemanja Radulović premijerno u BiH: Koncert na Banja Luka Festu je dio turneje slavnog violiniste!
Foto: Stars And More / Nemanja Radulović

Nemanja Radulović, svjetski poznati violinista, nastupit će 7. jula po prvi put u Bosni Hercegovini i to na predstojećem Banja Luka Festu. Velika scena tvđave Kastel tom prilikom zablistat će u punom sjaju uz nastup jednog najvećih virtuoza na violini, koji premijerno u ovom dijelu svijeta izvodi koncert u okviru turneje "Roots".

Srpsko-francuski violinista Nemanja Radulović svojom jedinstvenom energijom i iskrenošću, uzbudljivom virtuoznošću, dubinom izraza i avanturističkim programom zagovara teoriju da muzika ima moć da zbližava ljude. Nastupajući u najvećim dvoranama i sa najvažnijim orkestrima, od Londonske filhamonije, preko Njemačkog simfonijskog orkestra, filharmonije Montreala i Tokija, u dvoranama kao što su Karnegi hol u New Yorku ili Megaron u Atini, violinista Nemanja Radulović je svakako najuspješniji muzičar sa ovih prostora u svijetu. 

Sa svojim orkestrom Double Sens koji čine muzičari iz Francuske i Srbije, već više od 10 godina osvaja koncertne prostore širom planete. Posljednji, izuzetno uspješan album koji je objavio za Warner kompaniju pod nazivom Roots (Korijeni), po čemu je i aktuelna turneja dobila svoj naziv.

"Ideja za ovaj album se rodila tokom pandemije virusa COVID-19, tačnije za vrijeme lockdowna. Tokom ovog perioda, imao sam vremena da duboko promislim o muzici danas, ali i o muzici prošlosti i budućnosti. Muzika koja mi je istinski pomogla da se osjećam živim je muzika Mozzarta i svjetska, kao tradicionalna muziku različitih zemalja svijeta. Ona me je povezala sa osnovnim osjećanjima naših života, a to su radost i ljubav. Više mi je prijalo da slušam muziku nego da je sviram u tom periodu", ističe Nemanja i dodaje da novo izdanje "Roots" predstavlja iskorak, te da nije standardna klasična muzika koju bi publika očekivala.

Koncertna promocija ovog albuma je počela u oktobru u Franucskoj, nastavlja se tokom proljeća u Japanu i velikim evropskim centrima da bi početkom jula 2023. na Banja Luka Fest-u i publika u regionu bila u prilici da čuje ovo nesvakidašnje muzičko putovanje po 22 zemlje svijeta.

Prvi put publika u Bosni i Hercegovini imat će priliku da jedinstvenu energiju Nemanje Radulovića doživi uživo, u samom srcu najstarijeg historijskog spomenika i jednog od najljepših dijelova Banja Luke - 7. jula na velikoj sceni tvrđave Kastel.

Ulaznice za koncert Nemanje Radulovića, kao i za sve koncerte u okviru Banja Luka Festa u prodaji su od danas na platformi kupikartu.ba i agenciji Stars&more Banja Luka. Pored koncerta slavnog violiniste, jedan od najznačajnijih festivala u regionu, Banja Luka Fest nam od 5. do 8. jula 2023. godine donosi još tri velika muzička nastupa: koncert Marije Šerifović, koncert world music zvijezde Jasmin Levi, i "Veče za ljubav"– zajednički koncert Nine Badrić i Petra Graše.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Najnovije