Imamo li novi hit? Miley Cyrus i Pharrell Williams objavili duet

0
Radiosarajevo.ba
Imamo li novi hit? Miley Cyrus i Pharrell Williams objavili duet
Foto: Youtube / Miley Cyrus

Pjesma Doctor (Work It Out) koju su Miley Cyrus i Pharrell Williams implementirali prije više od deset godina sada je u potpunom cvatu na njihovom novom singlu.

Pjesma, koja je prvi put nastala 2012. godine kada je Cyrus radila na svom albumu Bangerz iz 2013. godine, "procurila" je na internetu 2017. godine, ali nova i poboljšana verzija označava njihovu prvu zvaničnu saradnju od 2014. godine.

"Samo smo znali da je bilo rano. Samo smo znali da smo na nečemu što nam se činilo dobro, ali samo zato što je iPad izašao kada je izašao, ne znači da je to bila ideja Stevea Jobsa i njegovog tima samo godinu dana prije", rekao je Pharrell Apple Music-ovom Zaneu Loweu nakon što je pjesma konačno objavljena nakon više od decenije. "Ne znamo je li on imao takve razgovore u 70-ima ili je razmišljao o tome u'80-ima. Nikada ne znate. I postoji trenutak kada osjetite da nešto ima tu ljepljivost, ali možda osjećate da okolina nije spremna za to".

Sarajevo na kraju aprila: Mnogi provode dan u gradu, a evo ko najviše plijeni pažnju

Sarajevo na kraju aprila: Mnogi provode dan u gradu, a evo ko najviše plijeni pažnju

Pjesma je objavljena uz video u kojem se pojavljuje Cyrus u sjajnoj haljini i s bujnom kosom, odajući dojam njenog nastupa na Grammyjima s pjesmom Flowers ranije ovog mjeseca.

"Jednostavno toliko vjerujemo u timing i u to da se sve događa onda kada treba. Oko Grammyja, Pharrell i ja razgovarali smo o objavljivanju pjesme, i jednostavno se osjećalo da je toliko sretan trenutak, i bilo je toliko usklađenosti koje su me uvjerile da je sada savršeno vrijeme", podijelila je Cyrus. "A ponekad stvari u našoj prošlosti imaju više smisla u našoj sadašnjosti . I tako ova pjesma, mislim da je priroda, slavlje, osjećaj, posebno s videom, radost, ples, puštanje, to je ono što je ova pjesma uvijek trebala."

Dodala je: "I ne mislim da bih to mogla dostaviti u tom trenutku. I tako se to jednostavno poklopilo. Potpuno odmara moj duh i moje bitisanje upravo u ovom trenutku. I ova pjesma je stvarno samo zabavna, i nije previše teška ili duboka, i to je baš tamo gdje sam ja i moja priroda u ovom trenutku. I tako se jednostavno osjeća kao da odražava gdje se trenutno nalazim, a to je ustvari ono što moja muzika uvijek radi."

Pharrell i Cyrus posljednji su se udružili na Come Get It Bae s producentovog solo albuma GIRL iz 2014. godine. Ali njihov partnerski odnos započeo je mnogo prije toga. "Sjedim za istim stolom i gledam kuhinjski sto na kojem sam upoznala Pharrella. A to je bilo vjerovatno kad sam imala 17 ili 18 godina", objasnila je Cyrus. "Pharrell je došao kod mene kući da me pita šta radim sada kad više nisam na svojoj TV emisiji i kakva je njegova vizija za mene. I upravo je na ovom kuhinjskom stolu na kojem sada sjedim sve se desilo."

Pharrell je dodao: "Nikada neću zaboraviti susret s njom u trenutku kad su je ljudi posebno povezivali s jednom stvari. Tada je bila Hannah Montana, i rasla je i zaista htjela iskusiti život bez obzira na to koliko je bilo teško, to je bila ona. I samo se sjećam kako svijet, pa ne baš cijeli svijet, ali možda čuvari vrata, jednostavno nisu razumjeli to. Napravili smo nekoliko pjesama koje su završile na njenom albumu Bangerz, javlja rollingstone.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije