Imágenes Mentales & Call Me Shadow - Careless Night

0
Radiosarajevo.ba
Imágenes Mentales & Call Me Shadow - Careless Night
FOTO: Promo / Senka Hodžić (Call me shadow)

Saradnja venecuelanskog muzičara Carlosa Plaze (Imagenes Mentales) sa adresom u Kostariki, i Senke Hodžić (Call Me Shadow) dovela je do nove pjesme.

Nakon prvog zajedničkog singla “Blurrin’ the Lines”, objavljenog u februaru 2022. godine, stiže i novi “Careless Night”,  oblikovan kao nostalgična oda synth zvuku 80-tih.

"U osnovi njenog teksta je priča o dvoje prijatelja i njihovom doživljaju jednog subotnjeg provoda u gradu. Kadrovi za spot snimani su na ulicama San Josea i Sarajeva, a potom objedinjeni u jedinstvenu vizuelnu priču" - kažu Carlos i Senka.


Singl u kojem se prožimaju uticaji post-punka, new wavea, synth popa i gothic rocka, “Careless Night”, novi je, drugi singl sa budućeg zajedničkog albuma “Breathe In. Breathe Out.”, koji će biti objavljen 16. oktobra ove godine.




[related]https://radiosarajevo.ba/vijesti/bosna-i-hercegovina/zeljka-cvijanovic-uputila-inicijativu-za-razrjesenje-fatiha-kola-s-mjesta-pocasnog-konzula-u-panami/545236?type=trending[/related]

Carlos Plaza (Imágenes Mentales) je venecuelanski muzičar, kompozitor i producent koji trenutno živi u Kostariki. Do sada je objavio 11 albuma i EP-a, a njegov posljednji samostalni album “Presagios” je po izlasku odabran kao jedno od “New and Notable” izdanja na Bandcampu 2021. godine.

Senka Hodžić (Call Me Shadow) je bosanskohercegovačka kantautorica, a njen prvi samostalni singl “Time” objavljen je 2021. godine pod okriljem Muzičke produkcije Radio-televizije Bosne i Hercegovine.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije