Damir Nevesinjac i Dado Džihan objavili zajedničku pjesmu

2
Radiosarajevo.ba
Damir Nevesinjac i Dado Džihan objavili zajedničku pjesmu
Facebook / Damir Nevesinjac i Dado Džihan

Novi, zajednički muzički projekat Damira Nevesinjca i Dade Džihana zove se iNiD, a predstavio se prvom pjesmom "Rundo & Bundo in Butcha Botox".

Pjesma zvuči kao predizborni komentar, ali Damir za Radio Sarajevo kaže da nema veze sa ovim izborima:

"Pjesma je stara sigurno nekih deset godina, i ko zna jesu li tada bili izbori uopšte ili šta već. Ukupno imamo 6 pjesama i nisu nove, ali su i dalje aktuelne što samo potvrđuje da je kod nas već dugo status quo i da se ništa ne mjenja".

Producent svih pjesama je Dado Džihan, snimane su u Mostaru u Muzičkom centru Pavarotti, miksane u Londonu, a mastering je rađen u studiju "Amadeus" Marina Meštrovića u Sarajevu.

"Nisam htio da to bude kao Protest. Pjesme su nastale oko 2014. godine kada sam mislio da se više neću baviti muzikom. Radio sam neke demo snimke, i Dado je imao neke demo snimke, i odabrao je pjesme koje meni odgovaraju. Njemu sam prepustio produkciju, s obzirom na veliko iskustvo", objašnjava Nevesinjac.

Na pjesmi "Rundo & Bundo u Butcha Botox" gostuju i Nihad Kurtović Nino, 19-godišnji gitarista iz Mostara, Ivan Kovačevič Kovač (Bijesovi), reper Gastra Rajms, a prateće vokale pjeva Monika Josipović.



Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije