Prvi singl od Imágenes Mentales i Call Me Shadow

0
Radiosarajevo.ba
Prvi singl od Imágenes Mentales i Call Me Shadow
FOTO: Facebook / Call Me Shadow

'Blurrin' the Lines' je prvi zajednički singl venecuelansko-bosanskog indie muzičkog dvojca Imágenes Mentales & Call Me Shadow. Iza ovih pseudonima nalaze se venecuelanski gitarista i producent Carlos Plaza i bosanskohercegovačka kantautorica Senka Hodžić, koji svoje zajedničke projekte grade inspirisani sličnim muzičkim uticajima.

Carlos Plaza ili Imágenes Mentales je do sada je objavio 11 albuma i EP-a, a njegov muzički mentor je bio veliki venecuelanski muzičar i gitarista Jorge Spiteri. Najveći uspjeh imao je sa albumom "Presagios" koji je po izlasku odabran kao jedno od "New and Notable" izdanja na muzičkoj platformi Bandcamp. Senka je pod pseudonimom Call Me Shadow 2021. godine objavila prvi samostalni singl „Time” u izdanju Muzičke produkcije BHRT-a, a pored samostalnog rada, nastoji što više sarađivati sa muzičarima iz zemlje i inostranstva. U zajedničkom zvuku Imágenes Mentales i Call Me Shadow prave jedinstven spoj rocka, ambienta, techna, new wavea, post-punka, industriala i indie izraza. Zbog toga je muzički izraz ovog dvojca jedinstven, svjež i snažan.

Singl ‘Blurrin’ the Lines’ od sada je dostupan na svim velikim streaming platformama.

Frenkie i Krešo Bengalka snimili pjesmu o Palestini: "Nakon Bosne smo rekli nikad više"

Frenkie i Krešo Bengalka snimili pjesmu o Palestini: "Nakon Bosne smo rekli nikad više"

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije